Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2021 07:16

"Шансів мало. Кілька днів був непритомний"

У Черкаській обласній дитячій лікарні рятують 7‑річного Андрія. 24 серпня дитину привезли "швидкою". Був у комі, мав травми голови й тіла. Впав із купи цегли, пояснила його баба 51‑річна Вікторія Лясова.

П'ять днів вона не зверталася по допомогу. Намагалася лікувати хлопця самотужки, каже. "Швидку" викликала, коли не змогла його розбудити.

— Андрій підключений до апарата штучного дихання. Кровообіг підтримують медикаментами. Найсерйозніша — черепно-мозкова травма. Від неї залежить життя дитини, — каже анестезіологиня обласної лікарні Світлана Федченко.

Стан хлопця погіршується. Як саме він скалічився, з'ясовують експерти.

Андрій із молодшою сестрою гостювали в баби з дідом, оскільки мати з вітчимом поїхали в Київ на операцію.

Першим історію Андрія в соцмережі оприлюднив екснардеп Олег Петренко, 47 років.

"Шансів мало. У нього — страшна гематома головного мозку. Судячи з пролежнів, кілька днів був непритомний. Відірвані губи й погризені тваринами вуха, сліди від гасіння цигарок на тілі, — написав у фейсбуку Петренко. — Версія, що дитина отримала ці страшні травми після падіння з купи цегли, не витримує критики".

Вітчим Андрія переконує, що це справді був нещасний випадок. Від інших коментарів він і родичі відмовляються.

Родина на обліку соцслужб не стоїть.

— Творча, товариська дитина. Гарно ладить з однолітками. Читає найкраще в класі, добре вирішує завдання, — говорить класна керівниця Юлія Головкіна. — Батьки успіхами дитини цікавилися щодня. Питали про оцінки, поведінку.

Бабі хлопчика вручили підозру за статтею залишення в небезпеці, за словами начальниці відділу комунікації обласної поліції Зої Вовк.

— У реанімаційному відділенні хлопчика оглядали медики й експерт. Травми характерні для падіння, — каже Зоя Вовк. — Також є подряпини на руках і ногах. Слідів укусів тварин не виявили, всі органи на місці.

31 серпня Вікторію Лясову арештували на два місяці. Судове засідання було закрите, на її прохання.

— Раніше проти жінки відкривали кримінальні провадження за бійку та грабіж. На засідання суду не з'являлася. Останнє було 2020‑го, після чого її оголосили в розшук, — говорить Артем Шляхов із Черкаської окружної прокуратури.

Відомо, що подружжя Лясових нелегально тримає розплідник собак. Їхні алабаї не раз нападали на людей. Тільки з 2013‑го по 2015 рік відкрито чотири кримінальні провадження.

Зараз ви читаєте новину «"Шансів мало. Кілька днів був непритомний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути