вівторок, 23 березня 2010 08:03

Шахрайка збирала гроші під виглядом медсестри

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Валерій Кудренко з Носівки в палаті чернігівської обласної лікарні. Він віддав шахрайці 329 гривень
Валерій Кудренко з Носівки в палаті чернігівської обласної лікарні. Він віддав шахрайці 329 гривень

Невідому жінку віком 25–30 років помітили в Чернігівській обласній лікарні по обіді 23 лютого.

— У палату зашла женщіна в бєлом халатє, — розказує чернігівка 54-річна Анна. Лежить у відділенні судинної хірургії. — Нас там було двоє. Вона звернулася до мене: "Я інфекціоніст Марія Миколаївна. Ви після операції? Вам треба здати аналізи". Звідки вона могла знати, що мене день тому прооперували? Сказала, що потрібно здати гроші на обстеження. Дивилася на мене вніматєльно. Я відчувала, що щось не так. Но согласілась. Віддала їй 330 гривень. Певно, вона володіє гіпнозом. Бо як тільки вона пішла, стало зрозуміло, що це обман. Не називайте моєї фамілії. Мене пів-Чернігова знає, стидно.

Псевдомедсестра подалася до хірургічного відділення, у палату N6.

— Я працював електромонтером на залізниці. Уже дев"ять місяців у лікарні, три з них був у реанімації. Хірург Борис Іванов мене з того світу витяг, — розповідає 32-річний Валерій Кудренко з Носівки. — Було около трьох часов дня. У палату зайшла молода жінка в халаті, медичній масці та очках. Чорнява, середнього зросту. Привітала нас, трьох чоловіків, із 23 лютого. Потім каже: "Мене викликали з лабораторії на вулиці 1 Травня". У руках у неї папка. Назвала моє прізвище: "Треба здати на аналізи 329 гривень. На гепатит". Вона знала, що я двічі хворів Боткіна. У курсі, як звуть заввідділенням. Це мене підкупило. Я віддав гроші. Вона в блокноті щось написала. Дала розписатися і попросила номер контактного телефону.

Звідки могла знати, що мене день тому прооперували?

— Зіграно було майстерно, — додає сусід по палаті Сергій Каленіченко з Прилук. — Вона явно розбирається в медицині. І халатик на ній був по фігурі, а не з чужого плеча. Взута в босоніжки світлі. Не те що в чоботах прийшла з вулиці. Готовилася, видать.

— Я отошол мінут через 5. Бігом до лікаря: "Ви мені аналізи призначали?" А він ні сном ні духом, — додає Валерій Кудренко.

У відділенні розповідають, що шахрайку помітила постова медсестра Лариса Пономаренко. Почала з"ясовувати, хто така і чому тут ходить. Незнайомка вискочила на вулицю, сіла в автомобіль "форд". Кажуть, у машині було ще двоє чоловіків.

Заяви до міліції написали троє пацієнтів. Правоохоронці говорять, що це новий спосіб шахрайства.

У Чернігові на вул. 1 Травня працюють три бактеріологічні лабораторії. Дві державні, одна приватна. У приватній — комплексний аналіз крові та на вірус гепатиту коштують у сумі 335 грн.

Ірину Мельничук налякали аналізами

— Два тижні тому була на лікуванні в торакальному відділенні обласної лікарні. Лежала після крапельниці, коли в палату зайшла жінка в халаті, назвала моє ім"я і перепитала, чи я сьогодні здавала аналіз крові, — розповідає вінничанка 42-річна Ірина Мельничук. — Шопотом сообщила, що треба терміново здати повторний аналіз, бо в мене в крові якась небезпечна інфекція. За аналіз треба заплатити 570 гривень. Як почула, аж сльози на очах виступили. Грошей при собі не було, але сусідка по палаті позичила. Дала гроші, і лікарка пішла.

За півгодини до Ірини ніхто не прийшов.

— Мислі не було, що то аферистка. Поняла, шо мене обманули, аж коли пообщалась з лєчащим врачом, бо аналізи в мене були нормальні.

— Це вперше так безсоромно обманули хворого, — каже завідувач відділення Михайло Полянчук. — Аферистка була одягнена як лікар, поводилася впевнено.

Головний лікар зобов"язав усіх лікарів носити бейджики із фотографіями. Аферистку не затримали.

Валентина МУРАХОВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка збирала гроші під виглядом медсестри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути