середа, 10 червня 2009 18:28

Розстріляли директорку підприємства "Фармак"

"Сволочі! Таку жінку обідили! Вона ж нікому нічого поганого не зробила", — лається по обіді 10 червня літня жінка з будинку N3а по столичній вул. Старицького. Напередодні навпроти нього стріляли у 59-річну Філю Жебрівську, директорку фармацевтичної компанії "Фармак".

9 червня о 7.30 Філя Іванівна виходила зі свого будинку. Її водій чекав на вулиці біля машини. Господиня зачиняла хвіртку, коли пролунали два постріли. У спину стріляв чоловік, який стояв десь за 15 м, поруч зі скутером.

— Я тоді ще спала, — каже Тетяна Олейнікова, яка мешкає в будинку N5а, навпроти Жебрівських. — Почула страшний крик. Аж моторошно стало.

Водій Філі кинувся на скутериста. Той завів мотор, хотів поїхати, але не встиг. Ударив водія шоломом і побіг у напрямку вул. Мостицької. Шолом, скутер і мобільний телефон покинув на місці злочину. Згодом міліціонери знайшли і пістолет німецького виробництва калібру 5,6 мм.

— Таке ото щось, шалапута якийсь, — плюється жінка, яка проходить повз будинок Жебрівської. — Якби був справжній кілер, то не покидав усе на місці. Його могли навіть спіймати.

За кілька хвилин на вул. Старицького приїхала "швидка" і міліціонери. Поранену забрали до лікарні. Правоохоронці порушили кримінальну справу.

— Зараз сестра вдома. Але, думаю, завтра вже вийде на роботу, — каже "ГПУ" брат потерпілої, нардеп-"нашоукраїнець" Павло Жебрівський, 47 років. — Думаю, стріляли на замовлення. Куля застряла біля ребра.

Вул. Старицького — сектор приватної забудови в Подільському районі столиці. Там кілька будинків, покладено свіжий асфальт. Помешкання Філі Жебрівської — триповерхове, з двома вежами, обкладене червоною і жовтою цеглою. У подвір"я кілька заїздів, автоматичні ворота для автомобілів. Балкон обвішано кошиками з білими і фіолетовими квітами. На обійсті росте береза, є хатина для прислуги.

— Вони побудувалися тут років, може, зо п"ять чи шість, — каже Тетяна Олейнікова. — Порядні такі сусіди, завжди першими вітаються, допомагають. На нас із висоти не дивляться. Он вистелили асфальт, провели каналізацію і всім дозволили до неї приєднатися.

Навпроти подвір"я Жебрівських у гаражі двоє чоловіків витирають сріблясту "хонду". На брамі гаража напис "Навчальний".

— Нормальная соседка, — закурює один цигарку. — Утром выезжает, вечером приезжает. Всегда на разных машинах, в основном на рабочих. Фокусов не строит.

— Я працюю тут шість років, — говорить листоноша Світлана Сорока, 48 років. — Жебрівським ношу тільки чеки за телефон і листи. Газет вони не виписували. А це передплатили газету житомирського земляцтва "Житичі", так вона їм не приходить.

Філя Жебрівська — генеральний директор фармацевтичної компанії "Фармак". За версією журналу "Фокус", посідає 53-тє місце у списку найзаможніших українців. Її статки оцінюють у понад $100 млн. Брат Павло Жебрівський — колишній губернатор Житомирщини, тепер нардеп. Мешкає неподалік від сестри у приватному будинку по столичній вул. Замковецькій, 96.

Зараз ви читаєте новину «Розстріляли директорку підприємства "Фармак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути