четвер, 14 травня 2009 18:55

Романа Шошою звинувачують у вбивстві

Автор: фото з домашнього архіву Романа Шошої
  Донеччанин Роман Шошоя відпочиває у кафе з подругами. Нині він сидить в ізоляторі
Донеччанин Роман Шошоя відпочиває у кафе з подругами. Нині він сидить в ізоляторі

"Мій брат Рома може померти з дня на день, а мєнти цього тільки й чекають, — обурюється 27-річний Євген Музикантов із Донецька. — Не хочуть, аби на суді випливла правда. Як вони катували Рому, як вибивали показання, як ліпили справу".

37-річний Роман Шошоя перебуває у слідчому ізоляторі N5 Донецька. Його звинувачують у вбивстві повії Ганни Мельник, 34 роки. Тіло жінки знайшли торік 5 квітня в так званій Дурній Балці, що в Куйбишевському районі міста. Її забили викруткою, зґвалтували, відрізали груди, зняли скальп.

Роман Шошоя раніше сидів у в"язниці за розбійний напад. Після звільнення заснував приватне підприємство. З братом викупив приміщення колишньої котельні, облаштував цех із виробництва меблів.

— 1 квітня Роман підвозив Аню Мельник з її подругою, — розповідає Музикантов. — Подругу висадив на зупинці Красний пахарь, а з Анею поїхав на ставок. Десь за годинку привіз її назад і приїхав додому. Після того весь вечір був на людях.

Романа заарештували 5 квітня. Звинуватили у вбивстві.

— Вибивали показання, але нічого не ліпилося, — веде далі Євген. — Адже ті тортури, яких зазнала Аня, не могли тривати годинку. До того ж 2 і 3 квітня Аню бачили живою її колеги та мати. А міліціонери все підганяли під 1 квітня.

Мєнти вже відрапортували про розкриття злочину, а вбивць так і не знайшли

За 10 днів арешту Романа відпустили додому. Чоловік поскаржився на міліціонерів до прокуратури. Запевняв, що у райвідділі його катували, мучили електричним струмом, одягали протигаз, у який вкладали змочену в нашатирному спирті вату.

— Роман був весь синій, — говорить Музикантов. — Ми спеціально зафіксували синці й подряпини у травмопункті. Згодом проти брата таки закрили справу. Міліціонери не знайшли доказів його вини. Ми далі спокійно працювали, як 21 липня Рому затримали знову. Виявилося, донецькі мєнти вже відрапортували в Київ про розкриття злочину, а вбивць так і не знайшли. От і вирішили все повісити на Романа.

В ізоляторі Шошоя захворiв. У нього розширилися бiчні шлуночки мозку. Лiкарi кажуть, Романа може розбити параліч.

— Йому терміново необхідна операція на мозку! — обурюється Євген. — Але провести її в ізоляторі неможливо. Мєнти просто штовхають брата на смерть.

Зараз ви читаєте новину «Романа Шошою звинувачують у вбивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути