пʼятниця, 21 липня 2017 07:20

Роман Кулак помер від неправильного лікування

27 червня у Львівській обласній лікарні "Охматдит" помер тернополянин 12-річний Роман Кулак. У нього був заворот кишок, однак медики лікували його від теплового удару.

— Рома був у баби в селі Мазурівці Жидачівського району, — згадує Володимир Кулак, батько хлопчика. — 20 червня у нього різко заболів живіт, почала німіти ліві рука і нога. Моя сестра викликала "швидку". Я був у відрядженні у Німеччині, дружина — на роботі в Тернополі. Лікар з райлікарні діагностувала тепловий удар. Спочатку лікували його, потім — харчове отруєння. Рома просив допомоги, а медики переконували сестру, що він симулює хворобу, треба прийняти заспокійливе. Прописали валер'янку і мінеральну воду. Хоча симптоми завороту кишок були очевидні — здутий твердий живіт, затримка газів, тахікардія, тиск 180 на100.

Семикласникові не ставало легше. Його перевезли до Львова. Тамтешні лікарі діагностували тромбоз аорти, який призвів до омертвіння кишківника. Зробили дві операції, але хлопець помер. Батьки хочуть покарати медиків з райлікарні, які втратили час. Подали заяву в поліцію.

Лікарі кажуть, діагноз установили не одразу, бо симптоми були нетипові.

— Дитина поступила з високим тиском, головним болем і загальною слабкістю. Скаржився, що втратив зір. Хлопчика обстежили — не було ні ознак здуття кишечника, ні рідини, які б говорили про патологію у животі, — стверджує Людмила Яремців, заступник головного лікаря Жидачівської райлікарні.

Зараз ви читаєте новину «Роман Кулак помер від неправильного лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути