Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 07:20

Родина вимерла за п'ять років

Автор: ФОТО надане Олександром Куліковським
  Тетяна Міщенко з Вишгорода на Київщині померла після коми. В неї залишився син 8-річний Володимир
Тетяна Міщенко з Вишгорода на Київщині померла після коми. В неї залишився син 8-річний Володимир

У Вишгороді поблизу Києва 7 червня померла 39-річна Тетяна Міщенко. Півтора місяця лежала в комі після візиту колекторів, які виганяли її з дому. Жінка — останній мешканець квартири. Всі вимерли за п'ять років.

— Чорна смуга в житті Тані закінчилася її смертю, — каже знайомий 40-річний Олександр Куліковський.

Тетяна Міщенко виросла у Вишгороді. Жила з матір'ю Ларисою Андріївною і на 10 років старшим братом Ярославом у двокімнатній квартирі. Мати отримала її як службове житло за радянських часів, приватизувала.

— У 16 років Таня почала працювати, — продовжує Куліковський. — Реалізатором на ринку, рієлтором. У 2000-х відкрила ятку з одягом, крутилася.

2006 року жінка взяла 34 тис. євро кредиту в "Альфабанку" під розвиток бізнесу. Заставою була квартира. Позику і відсот­ки платила справно. 2012‑го народила сина Володимира. Оформилася матір'ю-одиначкою, бо стосунки з чоловіком Андрієм не склалися.

— Усе почалося 2014 року, — говорить Олександр Куліковський. — Спершу виникли проблеми з бізнесом.

Вона боролася, вирішувала. Намагалася віддавати кредит. З роботою було тяжко. За рік у Тані помер брат, лишилися втрьох. Через два роки не стало і Лариси Андріївни. Із кінця 2019-го Тетяну почали тероризувати працівники банку.

— Банк ніяких боргових зобов'язань не пред'явив, — розповідає Тетяна Ващенко, ­адвокат Тетяни Міщенко. — Переписали її квартиру як заставне майно. Власниці нічого не повідомляли, щоб вона не могла оскаржити через Мін'юст. Прийшли, коли терміни оскарження минули. Вибивали у квартирі двері, погрожували. Казали забиратися, бо вона там більше — ніхто.

10 квітня до квартири Тетяни вкотре увірвались колектори. Жінка була з сином. Від хвилювання знепритомніла. Колектори побачили це і втекли. "Швидку" викликав її 8-річний син.

— Лікарі приїхали швидко, — додає Олександр Куліковський. — Але 7 хвилин зупинки серця призвели до незворотних процесів: набряк мозку, кома. Таню більш як місяць марно намагалися реанімувати.

Тетяну Міщенко поховали у ­Вишгороді біля матері і брата. Їхня квартира стоїть порожньою. 8-річного Володимира Міщенка забрала баба по батькові, оформляє опікунство на себе.

— Юридично вона йому ніхто, — каже адвокат Тетяна Ващенко. — Але ми робимо все, щоб хлопчик не лишився у сиротинці.

— Ми з Танею ніколи не були близькі, — говорить свекруха Наталія Володимирівна. — Не знаю, чим вона займалася ні тоді, як познайомилася з моїм сином, ні в останній час. Але я іноді забирала внука на вихідні.

У поліції і міській раді Вишгорода знали про проблеми Тетяни Міщенко.

— Як Тані стали погрожувати, вона писала заяву в поліцію. Депутати і мер ходили до слідчих, просили розслідувати цю справу, але ніхто нічого не робив, — додає Ващенко. — Таня звернулася до мене, а за кілька днів упала в кому. Пізніше я з'ясувала, що банк ніби надсилав їй повідомлення. Їх "підписували" мати і брат, які на той момент були вже мертві.

Банк цинічно відбирає квартиру. Його представники в очі мені кажуть, що можуть купити будь-яке рішення суду.

Тетяна Міщенко перестала сплачувати кредит у 2010 році. І до початку цього року уникала спілкування з представниками банку

- Лише на початку року нам вдалося домовитися про співпрацю та реструктуризацію її боргу. Востаннє з Тетяною бачилися на початку лютого. Далі вона знову перестала виходити на зв'язок. Під час карантину ніхто до квартири Тетяни не ходив. Про те, що з нею трапилася трагедія – дізналися зі ЗМІ та соціальних мереж, - пояснив Антон Одарюк із "Альфабанку".

Запевнив, що до трагедії представники банку не мають ніякого відношення. А друзі та адвокат Тетяни перекручують інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Родина вимерла за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути