середа, 09 січня 2019 07:45

П'ятикласник Богдан Литовченко повісився на другий день року

— Мы в шоке. Не понимаем, что случилось. В три часа дня видели Богдана с ребятами на горке. А через час нашли в петле, — 41-річна Галина із села Олександрівське Кегичівського району Харківської області розповідає за односельця 10-річного Богдана Литовченка. 2 січня повісився в хліві за хатою.

Тіло Богдана знайшла його мати. Записки не залишив. Навчався у п'ятому класі школи сусіднього селища Слобожанське. Його батько 41-річний Олександр їздить на заробітки в Польщу, мама 43-річна Наталія — домогосподарка. Виховують ще 17-річного Руслана, 13-річну Яну, 9-річну Світлану та Віру, 6 років.

— Богдан раніше навчався у спецінтернаті для дітей із затримкою розвитку, — розповідає Вікторія Луценко, директор Слобожанської школи. — Мама так вирішила, бо там вчився старший син. До нашої школи прийшов торік у п'ятий клас. Був замкнутий, неговіркий. У навчанні зірок не хапав. Хотів назад до інтернату, бо там можна схалявити. А ми вимагали дисципліни. Обіцяв, що уроки не прогулюватиме. Обіцянку виконав. Захоплювався інформатикою. Навіть коли тікав з уроків — це заняття ніколи не пропускав. Часто сидів у інтернеті. Батьки на Миколая подарували нового смартфона — то він його з рук не випускав.

І мама, і тато до дитини гарно ставилися. У родині конфліктів не було. З однолітками також, і старші не ображали. Останні три дні навчання минулого року Богданка в школі не було. Мати подзвонила, сказала, що всі похворіли, з температурою. Ми передали йому новорічного подарунка. Більше не бачили.

— Того дня ми проводили по селу рейд. Я бачила його на гірці, — каже соціальний працівник Катерина Василівна. — Гуляв із сестрами й іншими дітьми. Біг через дорогу, пропустив нашу машину. Веселий був, розовощокий від морозу.

До родини Литовченків ніколи не мали претензій ні соціальна служба, ні школа чи лікарня.

— Семья очень порядочная. Детки одеты, обуты, накормлены. Дом хороший, недавно мебель поменяли, — говорить 65-річний Микола Ромасько, голова Слобожанської сільської ради, куди входить Олександрівка. — В селі люди кажуть, що захопився якоюсь комп'ютерною грою. Інших пояснень немає.

Поховали Богдана Литовченка 4 січня на сільському цвинтарі. Обставини його смерті з'ясовують поліцейські.

Зараз ви читаєте новину «П'ятикласник Богдан Литовченко повісився на другий день року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути