вівторок, 02 березня 2010 07:34

П"ятикласницю Руслану Ткачук загризли собаки

10-річну Руслану Ткачук із села Картушине Антрацитівського району Луганщини віднайшли вночі 23 лютого. Вона була мертва. На тілі сліди від собачих укусів.

— За селом знайшли, — розповідає жителька Картушиного, яка не захотіла називатися. — Того дня Русланка з братіком Ярославчиком заходили до тітки, взяли спортивну одежу, рюкзак з книжками і пішли до матері в селище Ясиновське. Це кілометра за 4. Вийшли десь о четвертій дня. Увечері Ярик повернувся. Переляканий, мокрий, трусився. Говорив про якихось собак, — після чого подзвонила матері: "Наталя, щось сталося з Русланою. Треба шукати".

30-річна Наталя Ткачук має будинок у Картушиному. Останні кілька місяців живе із 29-річним чоловіком у Ясиновському. Працюють на шахті ім. Фрунзе. Вона пішла шукати доньку із подругою. На березі річки побачила частини одягу і подзвонила в міліцію.

— Русланку знайшли у воді недалеко від містка, — каже 51-річна Катерина Стог з Картушиного. — У півтретього ночі.

Міліціонери думали, що дівчинку загризли вовки. Лікарі обстежили тіло і з"ясували, що сліди належать собакам. Руслана померла від втрати крові. Місце події оглянув єгер з лісництва. Знайшов сліди двох собак. Одна породи кавказька вівчарка, інша — німецька. тварин шукають.

У Картушиному живуть 800 людей. Вони не випускають дітей із хат. У загибелі Русланки винять її матір.

— Діти дуже здібні, але Наталя не займалася їхнім вихованням, — говорять селяни. — Вони часто залишалися дома одні. Сусіди їх годували, топили піч. До мами приходили вчителі, депутати, намагалися допомогти. З шахти виділили бригаду, зробили в хаті ремонт. Будинок непоганий, двері металеві, вікна металопластикові. Взагалі Наталя дуже добра, комунікабельна, але як мама погана.

Зараз ви читаєте новину «П"ятикласницю Руслану Ткачук загризли собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути