пʼятниця, 08 грудня 2017 00:05

"П'ять годин кричав від болю. Просив хоч якусь таблетку"

— Син 5 годин кричав не своїм голосом від болю. Просив хоч якусь таблетку. Прийшов черговий хірург, подивився. Сказав, від такого не помирають, і пішов до іншої пацієнтки, — розповідає 51-річний Анатолій Баша із села Недра Баришівського району на Київщині.

Його син 28-річний Валерій помер у хірургічному відділенні Березанської міської лікарні о 9-й ранку 23 листопада. Туди чоловіка вночі привезла "швидка".

— Вдень у сина розболівся живіт. Викликав "скору", йому зробили укол. Полегшало, в лікарню відмовився їхати. Вночі знову стався приступ, Валєру забрали в лікарню, — каже Анатолій Баша. — Думали, в нього внутрішня кровотеча. Направили в хірургію. Пізніше пояснили, що взяли в сина аналізи крові й сечі. Все було в нормі. Тому операції не робили. Самі собі перечать. Лаборанти приходять на роботу о сьомій ранку. Вночі зробити аналізи вони не могли.

Жінка бігала по відділенню. Просила, щоб помогли синові. Медсестра сказала чекати лікаря. Той якраз оперував дівчину з кровотечею. Була вільна ще одна операційна. Але хірургів до Валєри не викликали.

Близько 8-ї ранку у Валерія Баші почалися судоми, зупинилося серце. Його реанімували 1,5 год., врятувати не змогли.

— Умирав на руках у матері. Може, серце не витримало болю, — додає Анатолій Баша. — У довідці про смерть написали: помер від серцево-легеневої недостатності. Раніше на серце ніколи не жалувався. Мав проблеми зі шлунком і підшлунковою.

Медпрацівники заперечують свою провину в смерті чоловіка. Оперувати його не було потреби. Діагноз про виразку шлунка не підтвердився, кажуть.

— Чекаємо результатів судово-медичної експертизи. Вона покаже, чи була допущена лікарська помилка, — говорить Володимир Луценко з Березанської міської лікарні.

Валерій Баша працював вантажником у магазині. Жив у цивільному шлюбі з 20-річною Марією в Березані на Київщині. Його батьки написали заяву в поліцію. Розслідування справи почнеться за місяць-півтора — коли будуть висновки судово-медичної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «"П'ять годин кричав від болю. Просив хоч якусь таблетку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути