вівторок, 14 травня 2013 00:30

П'яний водій збив двох дітей на тротуарі

11 травня, близько полудня, 60-річний Віктор Тергачов із міста Жмеринка на Вінниччині лагодить паркан на своєму подвір'ї. Чотири дні тому в нього в'їхав "опелем"  37-річний Леонід Мельник.

Водій не впорався з керуванням, виїхав на тротуар. Там якраз проходила 35-річна Олена Стіновська з дітьми — 3-річним Олександром і Веронікою, 6 років. "Опель" збив хлопчика й дівчинку. В обох черепно-мозкові травми. Вероніку доправили в районну реанімацію, Олександра літаком санавіації — до Вінниці.

— Ми тільки зайшли до хати: я, жінка, дочка з 9-місячним онуком. Тут удар, як бомба зірвалась. Якби не черешня по центру подвір'я, машина влетіла б у хату, — Віктор Тергачов підкурює цигарку. — На вулиці біля електроопори двійко діток лежали в крові. Мама їхня кричала страшенно. Ми бігом водички. Водій тої іномарки виліз через вікно. На ньому ні царапинки. Він нічого й не зрозумів. Бігом на телефон дзвонити, здається, адвокату. Потім за дітей спитав. Хтось "скору" визвав, міліцію. Та лікарня тут недалеко, попутна машина відвезла дітей. Тільки що приїжджав той водій. Обіщав із понеділка забор новий поставити. Почав на жалість давити. Що на півставки працює завгоспом у магазині. Грошей немає. Тоже малий є в нього.

Очевидці розповідають, машина йшла на обгін.

— Видно, встрєчна його налякала, що він різко повернув управо. От його й крутонуло. Дорога тут вузька, — говорить сусід Тергачова, не представляється.

— Із машин, які були в момент зіткнення на дорозі, жодна не зосталася. Повтікали, — говорить Тетяна Тергачова. — Ця жінка з дітьми щодня повз нас ходить. Вероніку із Сашком у садочок водила. Вони недалеко від нас живуть. А он і їхній папа йде. Віталік! — жінка махає в бік невисокого худорлявого чоловіка в лляних шортах. Він виходить з-за рогу.

35-річний Віталій Стіновський виглядає втомленим. Тримає невеликий чорний пакет.

— Чотири дні не спав, — стирає з лоба піт. — З ранку до ночі у больниці. Це ходив собаку покормити. Знову в лікарню біжу до доньки. А жінка із Сашею у Вінниці. Мене тут хоть теща підстраховує. Альонка там геть одна.

Ідемо з Віталієм Стіновським у лікарню. Розповідає, що Вероніку сьогодні перевели з реанімації до травматології.

— Я в той день їх дома чекав. Тут звонить якась жінка. Каже, що мої діти в аварію попали. Уже визвали "скору". То я сразу в больницю поїхав, у прийомний покой.

Вероніка лежить у двомісній палаті. Ніс обідраний, одна рука в гіпсі. Друга перемотана. Бабуся Світлана Володимирівна дає онучці з ложечки пломбір.

— Веронічка йшла спереді, а жінка з Сашею позаду. Вона його встигла відпихнути, але це сина не врятувало. Жінка теж не увернулася, уся в синяках, — розповідає Віталій.

На ліжку у Вероніки лежить пластмасова лялька. Дівчинка називає її Бембі.

— Як оленя з мультика, я люблю той мультик. А ще — про Золушку, — прикривається рожевим рушником, на якому напис: "Всегда радуйся".

— Кажуть, дуже багато грошей треба буде. А де їх узяти? — говорить Віталій. — Я якраз мав їхати на заробітки в Москву на стройку. Альона тільки з декрету вийшла. Ще не встигла роботу знайти. Той, що збив дітей, казав, що допоможе, але ще ні копійки не дав. Переживаю, що відмажеться. Бо найняв дорогого адвоката. А мої діти, не приведи Господи, можуть стати інвалідами.

Винуватець аварії за кермом був напідпитку, кажуть у міліції. Зараз — на підписці про невиїзд. Триває досудове слідство.

 

Леонід Мельник працює завгоспом у торговельному центрі "Рубін". Раніше штрафів за водіння не отримував.

— Він рідко буває на роботі. Приходив за викликом, коли треба вкрутити лампочку чи полагодити щось у магазинах, — каже одна з продавщиць, називатися не хоче.

— Щойно повернувся з лікарні, — каже в понеділок телефоном 37-річний Леонід Мельник. — Я винен і своєї вини не заперечую. На лікування витратив уже 5 тисяч гривень. Хлопчик у важкому стані, ще кілька тижнів буде на розтяжках. Чекають знімків, щоб вирішити, як далі продовжити лікування. Я дуже переживаю за дітей. Сам маю 5-річну доньку. Того дня я їхав по своєму боці дороги. На обгін пішла машина, але назустріч ішов ще один автомобіль. Я різко затормозив, а там пісок, машину занесло задом на тротуар, і спинився я вже об забор.

— Коли Леонід зупинився, то перше, що він зробив, зателефонував адвокату. Його захищає Йосип Перлов. Це — найкрутіший адвокат у Жмеринці. Гроші Льоня дає лише під розписку. Знаю, що його дружина — помічник адвоката у Вінниці. Льоня працює на колишнього мера Віктора Жеребнюка, — говорить батько скалічених дітей Віталій Стіновський.

Напередодні аварії старша донька Стіновських — 8-річна Анастасія зламала руку. Зараз також перебуває в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «П'яний водій збив двох дітей на тротуарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути