Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2019 07:50

П'яний рятувальник збив підлітків

Автор: UKR.SEGODNYA.UA
  Микола Смиловенко та Юлія Любенко з селища Вільшанка на Кіровоградщині навчалися в одному класі й були парою. Загинули під колесами легковика, коли поверталися додому від репетитора
Микола Смиловенко та Юлія Любенко з селища Вільшанка на Кіровоградщині навчалися в одному класі й були парою. Загинули під колесами легковика, коли поверталися додому від репетитора

— Водітєль навіть не тормозив. Дітей підкинуло у повітрі. Я з ходу кинувся до них. Хлопчина лежав із відкритими переломами. Дівчина — метрів за п'ять без свідомості, — згадує 33-річний Олександр Гарбуз із селища Вільшанка на Кіровоградщині.

Був свідком аварії, під час якої загинули 19-річний Микола Смиловенко та Юлія Любенко, 17 років. Обоє закінчували 11-й клас місцевої школи. Зустрічалися.

– Аварія сталася в центрі. Діти саме поверталися від репетитора, наступного дня мали ЗНО з української мови здавати, хотіли ще підготуватися. Село річкою поділене, ішли з тої частини, де Миколка жив, – розповідає староста села Володимир Харковенко, 60 років. – Мама Юлі пропонувала визвати їм таксі, не захотіли. Дорогою ще їхав працівник поліції, пропонував підвезти. Також відмовилися. Казали: "Такий гарний вечір – прогуляємося". Водій п'яний був, показала експертиза. Бордюр вчепив, колеса порізав. Коли дітей збив – із місця не тікав. Побивався, що наробив.

Підлітків забрали до лікарні. Але врятувати не змогли.

– Дівчинка мала важку черепно-мозкову травму. Була практично в комі, не реагувала на подразники, – каже Євген Павлоцький із районної лікарні. – Хлопчик мав складні переломи ніг, розрив селезінки. Обоє померли о восьмій годині ранку.

Загиблий Микола виховувався в будинку сімейного типу, його матір позбавили батьківства. Мріяв стати пілотом.

– Хлопець мав погану долю. Це вже друга його прийомна сім'я, – розповідає місцева Валерія, не називає прізвища. – Нинішня – хороша. У них 10 діток. Всі прийомні, своїх не мають. Але за цими добре дбають. Одягнені, нагодовані, в школі гарно вчаться, на гуртки прилаштували.

Юлія планувала стати філологом. У її батьків, Алли та Євгена Лобенків, лишилася молодша 12-річна ­донька.

– Юлічка була гордістю селища, розумничка. І Микола теж такий. На одній вулиці жили, – розповідає депутат селищної ради Людмила Євчук, 55 років. – Коли їм давали останній дзвінок у день похорону біля школи, сліз ніхто стримати не міг.

За кермом ­легковика "Фольк­сваґен", що збив 11-класників, був працівник районної рятувальної служби 28-річний Денис Семенець. Він із села Плосько-Забузьке Вільшанського району.

– Це для всіх трагедія. Кажуть, Денис пив цілий день. Сів за руль, ніхто не спинив, – розповідає Валентина, 41 рік. – Сім'я в нього хороша. Угробив і дітей, і своє життя.

Водія взяли під варту без права застави. Миколу та Юлію поховали 24 травня. Дівчина була у весільній сукні. У школі через трагедію скасували святкування випускного.

Зараз ви читаєте новину «П'яний рятувальник збив підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути