пʼятниця, 12 квітня 2013 06:30

Пукач вимагає позбавити Ґонґадзе звання Героя України

Колишній генерал-лейтенант міліції 60-річний Олексій Пукач позивається до президента України Віктора Януковича та екс-президента Віктора Ющенка. Вимагає скасувати указ про присвоєння журналісту Георгієві Ґонґадзе звання Героя України. А також демонтували пам'ятні дошки Ґонґадзе на фасаді будинку №69/7 на вул. Червоноармійській та Хрещатику, 27. Хоче, щоб перейменували названі на честь журналіста проспект та вулицю в Києві. Відповідні документи надав його адвокат Григорій Демиденко.

— Ці події завдали мені матеріальних збитків та моральної шкоди, — каже Олексій Пукач. — Протягом трьох років і семи місяців я утримуюсь під вартою з посиланням на причетність до навмисного вбивства Героя України Георгія Ґонґадзе. У суспільстві склалася упереджена думка про нібито геройський учинок Ґонґадзе та його визначні трудові досягнення. Безпідставно сформовано образ людини з найкращими якостями, безумовної жертви. Це не відповідає дійсності, суперечить фактам, наявним у матеріалах справи.

На думку Пукача, Ґонґадзе діяв проти інтересів держави та народу.

— Президент Віктор Ющенко цим указом висловив хибну думку окремих осіб, які вплинули на його почуття як людини, не надавши жодного обґрунтованого факту на підтвердження ані героїчного вчинку Ґонґадзе, ані визначних трудових досягнень, — заявив колишній генерал-лейтенант. — Потерпілій Мирославі Ґонґадзе та її представнику надавалась можливість коментувати дії та рішення суду. Я, мої родичі та захист не мали такої можливості.

29 січня Печерський райсуд столиці оголосив довічне ув'язнення колишньому генерал-лейтенанту міліції Олексієві Пукачу, який 2000 року задушив журналіста Георгія Ґонґадзе. У вироку суддя сказала, що Пукач убив з особистого мотиву. Суд конфіскував майно генерал-лейтенанта, позбавив звання, заборонив обіймати державні посади і зобов'язав виплатити 500 тис. грн компенсації родині загиблого.

Пукач перебуває під вартою у відділі забезпечення досудового слідства Служби безпеки України. Він подав апеляцію. На його думку, поруч із ним на лаві підсудних мають сидіти екс-президент Леонід Кучма і колишній спікер Володимир Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Пукач вимагає позбавити Ґонґадзе звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути