Ексклюзиви
середа, 30 грудня 2020 07:00

Просив дітей нікому про їхні "ігри" не розповідати

Директора спеціалізованого Будинку дитини в Ізмаїлі на Одещині 59-річного Віктора Проценка взяли під варту. Може вийти під заставу 168 тис. грн. Таке рішення виніс Ізмаїльський міськрайонний суд 24 грудня.

Проценка підозрюють у сексуальному насильстві та розбещенні трьох вихованок віком 5–7 років. Суд відсторонив його від посади. На цьому наполягала прокуратура, оскільки під час слідства Проценко продовжував працювати в дитбудинку.

— Директор одночасно з виконанням своїх обов'язків був ще й опікуном дітей-сиріт. Слідчі встановили, що понад два роки він вдень і ввечері приводив до свого кабінету трьох дівчат, начебто подивитися мультики й поїсти солодкого. Потім вчиняв над ними сексуальне насилля, — розповідає Дмитро Ревун із відділу ювенальної превенції обласної поліції. — Щоб приховати злочин, просив дітей нікому про їхні "ігри" не розповідати. Казав, що це їхня з ним таємниця, про яку ніхто не повинен знати.

Проценко — лікар-педіатр із 23-річним стажем. Нещодавно переніс операцію на серці, тож після суду його повезли в лікарню. Буде там під постійною охороною поліцейських, а потім його переведуть у СІЗО. Зараз звинувачення не коментує. У вересні, коли почалася перевірка, казав, що приводом для скандалу став внутрішній конфлікт у закладі. Його начебто роздмухали громадські активісти й соцмережі.

— Ніколи навіть припустити не міг, що опинюся в центрі брудного скандалу, від якого відмиватися доведеться все життя, — говорив Проценко. — Я, лікар-педіатр із багаторічним досвідом, сьогодні повинен доводити — так, я люблю дітей. Але не так, як сьогодні про це кричать ті, хто закидає мене брудом і брехнею.

Якщо провину Віктора Проценка доведуть, можуть ув'язнити на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Просив дітей нікому про їхні "ігри" не розповідати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути