пʼятниця, 22 березня 2019 07:10

Прикордонника вбили пострілом у спину

21 березня у селі Сянки Турківського району на Львівщині поховали прикордонника 35-річного Василя Марчишака. 18 березня повертався з їдальні, де видавав продукти армійцям. 20-річний солдат строкової служби вистрілив із автомата йому в спину. Потім бив ногами і прикладом. Відтягнули стрільця військові. Марчишак помер дорогою до лікарні.

— Василь родом із сусіднього села Яворове. Його виховувала баба, поки батьки були на заробітках. Після армії прийшов служити на заставу, одружився. Отримав квартиру, — розповідає 43-річна Людмила Василечко із Сянківської сільської ради. — З дружиною довго не мали дітей. Місяць тому народився син. Вася світився від щастя.

Солдата, який стріляв у Василя Марчишака, взяли під варту без права на заставу. Пояснити свого вчинку він не може. На службу призвали восени торік. Родом зі Львова. Справою займається Державне бюро розслідувань і військова прокуратура.

— За час служби до солдата ніяких зауважень не виникало, — каже військовий прокурор Львівського гарнізону Віталій Горпинич. — Основні версії слідства — дідівщина, проблеми в родині. Також перевіряють, чи не конфліктували чоловіки між собою. Арештантові назначили психіатричну експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонника вбили пострілом у спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути