четвер, 28 грудня 2006 18:11

Пригоди в новорічні свята

31-річний лісник Василь із райцентру Верховина на Прикарпатті останнього дня 2002 року подався машиною до коханки. Дружина клопоталася біля святкового столу — саме повернулася з-за кордону, де була на заробітках.

Лісник хотів улаштувати побачення в машині серед лісу. Був сильний мороз, тому повернувся додому за грошима — вирішив докупити горілки й закуски. Автівку з коханкою замкнув у гаражі, а сам подався до магазину.

Дорогою спробував проїхатися на дитячій ковзанці, послизнувся й упав, зламав ліву ногу. Випадкові перехожі доправили його до лікарні. Прибігла перелякана дружина. Василь попросив гукнути кума Михайла. Дав йому ключі, попросив звільнити коханку.

Жінка цілий день просиділа в гаражі й була дуже лиха. Щойно відчинилися двері, вона гепнула Михайла по голові дрючком. Той упав. За півгодини чоловіка поклали у травматологію на сусіднє ліжко з кумом. Лікарі викликали міліцію.

— Чоловіки мусили нам усе розказати, — згадує 44-річний черговий райвідділу Василь Харінчук, який тоді працював дільничним.

Нині Василь і Михайло — поважні городяни. Дружина лісника перестала їздити на заробітки й пильнує за чоловіком.




Увечері 29 грудня 2002 року постукали до квартири подружжя Скакунів з міста Умань на Черкащині. Чоловіка, який працював на базарі валютником, удома не було. Відчиняти пішла його дружина Світлана Скакун.

Господиня глянула у вічко — на порозі стояли два Діди Морози та невідомий у масці Леоніда Брежнєва. Подумала про новорічний розіграш і відчинила. "Дід Мороз" дістав пістолет і націлив на Світлану. Вимагав показати, де лежать гроші. Скакун зізналася. У сховку було лише 580 грн і газовий пістолет. Злодії зв"язали жінку мотузкою, обшукали квартиру.

— Усе перерили. Нічого не знайшли, бо валюту чоловік носив із собою, — розповідає 29-річний начальник слідства Уманського відділу міліції Володимир Розборський. — І втекли. Світлана нам сказала, що її пограбували Діди Морози.

За кілька місяців грабіжників спіймали. Справу 31-річного Валерія Сокура, Сергія Аксениченка та Віталія Фірсова з міста Христинівка Черкаської області передали до Запорізької обласної прокуратури. З"ясувалося, що чоловіки — члени банди міста Енергодар, на рахунку якої — вбивство.




Диктор львівського телебачення 65-річний Роман Лемеха зранку 1 січня 2000 року робив зарядку. Раптом щось дзенькнуло. У віконній шибці залишився круглий слід від кулі.

Роман Лемеха повідомив міліції про замах на його життя. Приїхала опергрупа на чолі з начальником Франківського райвідділу Львова Степаном Комаром.

— У склі була дірка завбільшки з п"ять копійок, — розповідає полковник Комар. — Припустили, що стріляли з дев"ятиповерхівки, розташованої навпроти. Відправили туди міліціонерів. Доки вони шукали стрільця, ми знайшли в помешканні кульку від підшипника.

У сусідньому будинку двері квартири на дев"ятому поверсі міліції відкрив 13-річний підліток. Побачивши людей у формі, хлопчина відразу "розколовся". Із рогатки він намагався поцілити в кота Лемехи, що сидів на підвіконні.

— Із батьком хлопчика ми випили по сто грамів і порозумілися, — каже Роман Лемеха. — Він вибачився за інцидент.




На центральній площі міста Дубно Рівненської області 29 грудня 2005 року комунальники прикрашали гірляндами ялинку й помітили підозрілий згорток. На гілляці висів обмотаний скотчем жмут петард і газових запальничок. До пакунка тягнувся шнур запалу.

Викликали бригаду рятувальників. Також приїхав начальник міськвідділу МНС. Територію охороняв спецзагін міліції. Пакунок обережно зняли й вивезли за межі міста.

Зранку наступного дня 15-метрова ялинка Дубна несподівано впала. В Управлінні комунального господарства пояснили, що дерево мало трухлявий стовбур. Він зламався від сильного вітру. Цього ж дня впала ще одна ялинка — в сусідньому з Дубном райцентрі Радивилів.

Дубенську ялинку знову встановили увечері перед Новим роком. Із чотирьох боків її закріпили тросам-розтяжками й охороняли до кінця свят.

Зараз ви читаєте новину «Пригоди в новорічні свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути