пʼятниця, 03 лютого 2017 06:40

При встановленні натяжної стелі загинули четверо людей
5

Євген Хміль на зароблені за кордоном гроші вирішив встановити натяжну стелю в батьківській квартирі. Отримав опіки 95 відсотків тіла, помер на третій день
Фото: фото з сайта www.vk.com
Майстер Ігор Пупков допомагав встановлювати стелю. У нього залишилися дружина та чотиримісяч­ний син
Марія Денисенко — єдина, хто вижив у палаючій квартирі. Обмоталася ковдрою і стрибнула з балкона п’ятого поверху. Має переломи та опіки 50 відсотків тіла
Майстер Павло Бабак мав ­дозвіл на роботу з газовим обладнанням, проходив спеціальне навчання. У нього залишилися дружина й четверо дітей
Квартира №60 на п’ятому поверсі будинку по вулиці Маяковського, 96, у селищі Слобожанське Зміївського району на Харківщині вигоріла дощенту. Від температури поплавилася сантехніка і потріскався кахель

— Я був на балконі, коли бахнуло вперше. Побіг у коридор. Із шістдесятої квартири вибігали чоловіки, на них горів одяг. У той момент газовий балон викинуло до дверей. Як рвонуло вдруге — у всьому під'їзді до першого поверху повилітали вікна, — розповідає Ігор Лисак, мешканець п'ятиповерхівки по вул. Маяковського, 96 у селищі Слобожанське Зміївського району на Харківщині.

Удень 28 січня у квартирі №60 вибухнув газовий балон. Ним гріли натяжну стелю, яку встановлювали в помешканні. Усередині були п'ятеро людей — власник квартири 53-річний Анатолій Хміль, його син 23-річний Євген із нареченою Марією Денисенко, 23 роки, і майстри 54-річний Павло Бабак та Ігор Пупков, 23 роки.

Вибуховою хвилею вибило вікна в під'їзді та двері у квартирах на двох поверхах. Пожежники відключили будинок від газу й опалення, евакуювали мешканців. Вогонь загасили за 1,5 год. У помешканні вигоріло все. Від високої температури сплавилася сантехніка й потріскався кахель.

— Живу в домі навпроти, — каже Володимир із сусідньої багатоповерхівки. — Як бабахнуло, в мене потріскалися вікна. Вибіг на вулицю. Там уже збиралися люди, тушили тих чоловіків. Вони ходили по снігу голі й босі. Жителі дали їм халат, простині, тапочки.

Усі чоловіки обпекли майже 90% тіла. Їх відвезли до райлікарні, звідти — до опікового центру в Харків. Анатолій Хміль, його син Євген і робітники померли. У Марії Денисенко обгоріло 50% тіла, має переломи від падіння із п'ятого поверху.

— Коли все горіло, Маша стояла на балконі. Просила допомоги. Кричала-кричала, потім обмоталась одіялом і стрибнула, — розповідає подруга Карина Щербаченко. — Падала на гілки дерев. Удар трохи пом'якшив сніг. Одразу підбігли люди, перенесли з-під балкону.

— Крім опіків, у Маші зламані кістки тазу, ніс, порізи. Їй постійно переливають кров. Стан більш-менш стабільний, — говорить подруга Марії Ангеліна Шишка.

На момент вибуху господиня квартири 52-річна Людмила Хміль вийшла у справах.

Марія та Євген планували одружитися. Чоловік зробив пропозицію, як повернувся з-за кордону, де був на заробітках. Ремонт у квартирі — це його подарунок батькам. Після весілля планували виїжджати з країни.

У загиблого Павла Бабака залишилася дружина й четверо дітей, у Ігоря Пупкова — дружина та 4-місячний син.

— Батько мав дозвіл на роботу з газовим обладнанням. Проходив спеціальне навчання, — каже Ірина Касевич, донька загиблого Павла Бабака.

Слідчі розглядають дві версії вибуху — недотримання правил експлуатації газового обладнання й порушення технологічного процесу.

— У кожному процесі є правила безпеки — допустима відстань, герметичність, вентиляція, — говорить Ігор Лупандін із Державної служби з надзвичайних ситуацій Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «При встановленні натяжної стелі загинули четверо людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути