середа, 03 грудня 2008 15:27

Голова гаражного кооперативу застрелив злодія

Зранку 29 листопада 60-річний голова гаражного кооперативу "Авіатор" у Полтаві обходив територію.

— Останнім часом у Київському районі Полтави, де розташований кооператив, почали частіше грабувати гаражі, — розповідає Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. — Люди вирішили перестрахуватися.

Біля одного з гаражів пенсіонер угледів двох чоловіків. Вони зірвали з вікна гаража металевий щит, розбили скло. Пробували зламати замок.

— Пенсіонерові не реально було б упоратися із двома злодіями, — припускає Сулаєв. — Їм по 20 років. Голова кооперативу тихо відійшов убік, із мобільного подзвонив господареві гаража. Той прибіг швидко, бо живе поряд. Прихопив мисливську рушницю.

Голова кооперативу та власник гаража спробувати затримати злодіїв. Ті не тікали, затіяли бійку.

— Рушниця випала з рук чоловіка на землю, — веде далі Юрій Сулаєв. — Голова кооперативу її схопив, почав стріляти. Спеціально не цілився, бо надворі було ще темно. Одного злодія смертельно поранив. Іншому шріт вцілив у коліна. Він почав тікати.

Чоловіки викликали "швидку" та міліцію. Лікарі зафіксували смерть одного злодія. Другого спіймали міліціонери.

— Вирішуємо питання про порушення двох кримінальних справ, — зауважує Сулаєв. — Одну — по крадіжці, другу — за вбивство з необережності. Пенсіонерові за законом можуть за-грожувати від трьох до п"яти років обмеження чи позбавлення волі. Власник гаража виступить свідком. Він має дозвіл на користування зброєю. Про вину голови кооперативу говорити рано. Можливо, це була самооборона.

Зараз ви читаєте новину «Голова гаражного кооперативу застрелив злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути