вівторок, 03 липня 2018 07:00

Правозахисницю Ірину Ноздровську вбивали кілька людей

До вбивства правозахисниці 38-річної Ірини Ноздровської причетні щонайменше троє людей. До таких висновків дійшли експерти незалежного розслідування. Протягом трьох місяців його проводили керівник громадської організації "Рух боротьби з корупцією" Іван Лозовий, два адвокати і два ­юристи.

— У офіційному слідстві поки що є один підозрюваний — Юрій Россошанський, — каже 56-річний Іван Лозовий. — Однак маємо ряд фактів, які вказують, що Ірину вбивали кілька людей. Перший — Россошанський не міг пронести тіло 1,5 кілометра сам. Це підтвердив слідчий експеримент. Течія не могла віднести Ірину на 150 метрів від місця, де її залишили. Оскільки річка мілка й захаращена гілками. У грубі в будинку Россошанського не знайшли слідів від спаленого одягу Ірини. Згоріти повністю він не міг.

Ірина Ноздровська зникла 29 грудня торік. Її тіло з понад десятком ножових поранень знайшли в річці Кізка поблизу села Демидів Вишгородського району на Київщині 1 січня. Там вона жила з родиною. За тиждень поліція затримала підозрюваного у вбивстві 64-річного Юрія Россошанського. Він — батько водія, який 2015-го за кермом "Деу Ланоса" збив сестру Ірини — 26-річну Світлану Сапатінську. Ноздровська розслідувала цю справу. Домоглася, щоб винуватця аварії 33-річного Дмитра Россошанського засудили на сім років. Під нігтем Ірини знайшли ДНК Россошанського-старшого. У скоєному зізнався. Невдовзі від свідчень відмовився. Обмовив себе під тиском, стверджує.

Батьки загиблої 61-річна Катерина й 71-річний Сергій Дуняки не вірять, що Россошанський убивав самотужки.

— Говорив із односельцем. Він їхав разом з Ірою в Демидів у день її зникнення — розповідає Сергій Дуняк. — Казав, поруч із донькою сидів чоловік, який їй раніше погрожував у справі загибелі Свєти. Він — знайомий Россошанських. Його фото передав прокурору. Але той зайняв позицію захисника, а не державного обвинувача. Також поряд із зупинкою, де сходила Ірина, люди бачили автомобіль із жінкою та трьома чоловіками. Але свідчити бояться.

Батьки й незалежні розслідувачі вимагають перекваліфікації справи на "умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою".

Зараз ви читаєте новину «Правозахисницю Ірину Ноздровську вбивали кілька людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути