Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2020 07:56

"Повернула голову и увидела двух людей в воздухе"

— Сидели на лавочке, вдруг авто резко газонуло. Повернула голову и увидела двух людей в воздухе. Одна женщина полетела на газон. А вторую машина сбила еще раз, — розповідає 29-річна Антоніна з Броварів на Київщині, прізвища не вказує.

4 жовтня о 17:40 стала свідком аварії на центральному бульварі Незалежності. Авто "Фольксваґен Пассат" на пішохідному переході збило доньку й матір — 22-річну Марину й 43-річну Надію Чамар. Остання від травм загинула на місці. Водій намагався втекти.

— Там перед переходом — два "лежачих полицейских". Есть ограничение скорости до 40 километров в час. Но водителя это не остановило, — каже В'ячеслав Дмитренко з поліції охорони, який був на патрулюванні. — Їхав швидко, а перед переходом ще й додав. Удар був дуже сильний. Старша жінка пролетіла метрів 40 і впала під задні колеса іншого авто. Загинула одразу. Дівчину відкинуло на газон. Намагалася підповзти до матері. Водій не зупинився, поїхав далі. Його намагався перехопити мотоцикліст. Метрів за 200 утікач урізався в дерево. Кинувся бігти. Ми — за ним. Від нього несло алкоголем. Під'їхали поліцейські, разом скрутили водія.

Сім'я Чамар живе метрів за 50 від місця трагедії — на бульв. Незалежності, 7. Загибла Надія була продавцем у магазині. Її чоловік Ігор — водій вантажівки. Молодша донька Ганна — школярка, Марина працює в юридичній фірмі й вчиться на економіста в столичному університеті. У день аварії поверталася з матір'ю з Києва.

— Вони були буквально за 10 десять метрів від будинку. Все, що сталося, Марина бачила і пам'ятає. Подзвонила батькові й усе розказала. Лікарі тримають її на сильних заспокійливих, — говорить 49-річна Любов Чамара, тітка Марини.

У Марини множинні переломи кісток таза, черепно-мозкова травма.

— Її прооперували. Окрім фізичних травм, має сильний стрес. Їй потрібна психологічна реабілітація. Пам'ятає, як їх збила машина, як повзла на колінах до мертвої матері, — каже Григорій Павлін із Броварської багатопрофільної лікарні.

За кермом "Фольксваґена" був 30-річний Михайло Лудченко — дільничний офіцер Деснянського управління поліції в Києві. Попередньо, їхав п'яний. Від тесту на алкоголь відмовився.

— Лудченка після скоєного ДТП звільнили. Його безпосереднього керівника після службового розслідування знімуть із посади, — говорить голова Нацполіції Ігор Клименко, 47 років.

Михайло Лудченко у шлюбі, має доньку. Дружина працює дільничним офіцером у Дніпровському районі Києва. Його мати очолює підрозділ у Броварській міськраді, балотується в депутати від команди мера міста. Батько — пенсіонер. Обоє живуть на бульв. Незалежності, де сталася аварія. Батько каже, що того дня Михайло із друзями був на полюванні. Привіз їм качку, але в квартиру не підіймався. Її забрала дружина. Куди далі поїхав — не знає.

— Син був зразковим поліцейським. Учився в академії внутрішніх справ, працював у карному розшуку, був дільничним офіцером, — говорить 63-річний Леонід Лудченко, батько Михайла. — Потерпілим допомагати не відмовляємося.

Михайла Лудченка арештували. Його можуть ув'язнити на вісім років.

Із Надією Чамарою прощалися 6 жовтня. Ховали в закритій труні.

Зараз ви читаєте новину «"Повернула голову и увидела двух людей в воздухе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути