вівторок, 17 лютого 2009 18:06

Поштарка імітувала власне пограбування

П"ять років ув"язнення загрожує 48-річній Людмилі Корольовій. Колишню поштарку звинувачують у привласненні грошей та імітації власного пограбування.

Протягом восьми років Корольова працювала поштаркою в селі Борщів Радомишльського району Житомирщини. Жінка живе в селі з дочкою, сином і онучкою.

— Село в нас велике, — розповідає Людмила Валентинівна. — Я видаю пенсії, "дитячі" гроші, субсидії. 24 січня забрала на пошті 22 тисячі гривень. Коли віддавала пенсію одній жінці, дивлюся: немає 20 тисяч. Чи згубила, чи вкрав хто. Мені аж зле стало. Розвернулася і поїхала додому. Думала взяти кредит, щоб погасити цю суму. Але ж як викрутитися, коли получаю 800 гривень? Рішила підстроїти, що на мене напали.

Посеред села поштарка послизнулася й упала в грязюку.

— Потім зайшла до когось у хату і сказала, що мене ограбили, — каже Корольова. Визвали міліцію.

Міліціонерам жінка розповіла, що на неї напали. Їй не повірили.

— Мені стидно, що я така роззява, але з людьми мусила розщитатися, — зітхає Людмила Валентинівна. — Віддала свої 2,5 тисячі гривень, які восени вторгувала за картоплю. Щось позичила. Брат із Вінниці останні три тисячі вислав, донька заклала в ломбарді свої прикраси. Помагали й пенсіонери, яким я гроші носила. Скидалися хто по 10, а хто й по 60 гривень. Я їм дуже вдячна.

На період слідства Корольова не працює.

— Якщо не посадять, то піду на ферму, — зітхає жінка. — Треба ж віддавати борги. Спочатку так стидно перед людьми було, що хотіла вішатися. Але донька сказала, що якщо так учиню, то вона отравить себе і дитину.

Начальник поштового відділення Борщева Інна Марченко каже, що не мала  претензій до роботи Корольової. Вірять колишній поштарці й сільські пенсіонери.

— Славна жіночка! Ніхто так у районі не робив, як вона, — каже 61-річна Валентина Яковенко з Борщева.

— Ми за неї дуже переживаємо, — додає 58-річна Зоя Рибак. — Вона ж вроді одна з найкращих поштарок у районі.

Зараз ви читаєте новину «Поштарка імітувала власне пограбування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути