вівторок, 23 серпня 2011 05:45

Породілля залишила сина у пластмасовому відрі

Автор: фото: Оксана ЛЕВИЦЬКА
  Сина Марії Лох із села Ременів Кам’янка-Бузького району доглядають у дитячій лікарні Львова. Сусіди називають його Богданом. Він народився здоровий. Коли малюка знайшли у відрі, рухав руками і ногами, відкривав очі
Сина Марії Лох із села Ременів Кам’янка-Бузького району доглядають у дитячій лікарні Львова. Сусіди називають його Богданом. Він народився здоровий. Коли малюка знайшли у відрі, рухав руками і ногами, відкривав очі

16 серпня увечері сусідка 28-річної Марії Лох із села Ременів Кам'янка-Бузького району на Львівщині почула писк із-за сараю на суміжному подвір'ї. Там у пластмасовому відрі лежало немовля. Матері поруч не було. Сусідка викликала "швидку" та міліцію.

Марію Лох правоохоронці знайшли непритомною на городі за обійстям. У неї почалася маткова кровотеча. Пологи були передчасні.

— Вона не стояла на обліку в лікарів, — каже Людмила Дячок із прес-центру обласного управління міліції. — Хлопчик народився на шостому-сьомому місяці. У жінки це п'ята дитина. Чоловік загинув. Може, хтось їй погрожував, щоби приховувала вагітність.

— Ніхто й не знав, що вона вагітна, і не бачили, з ким вона зустрічалася, — говорить односельчанка Лохів. Називатися не хоче. — Марія  та її покійний чоловік родом із сусіднього села Жовтанці. У Ременів прийшли жити у хату родичів. Стали опікунами трьом дітям-інвалідам після смерті батьків. Ті діти й до школи не ходили, якісь слабоумні, чи що. Нажили своїх чотирьох. А рік чи два тому чоловіка Марії забили, чи машина збила, вже й не знаю. От вона сама і давала раду. А що то тепер на неї нашло? Вже як доносила до півроку, то могла ще потерпіти. У нас на днях зерно з паїв давали, може, подвигала тяжкі мішки, хтозна. А мо, то й депресія яка.

Зараз породілля у гінекологічному відділенні райлікарні.

— Ми ще не можемо коментувати, чи це справді післяпологовий психоз, тому що пацієнтку не опитували, — каже заступник головного лікаря Олег Волошин, 40 років. — Жінка перенесла стрес, потрібно зачекати, щоб вона прийшла до тями.

Медики розповідають, післяпологовий психоз проявляється по-різному. Матір у стані афекту може не приймати або навіть убити дитину.

Торік на Вінниччині мати чотирьох дітей убила новонароджену доньку. Ні чоловік, ні діти про вагітність не знали. Дівчинка народилася на восьмому місяці. Жінка задушила її, запхавши до рота хустинку.

Зараз ви читаєте новину «Породілля залишила сина у пластмасовому відрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути