Ексклюзиви
середа, 04 січня 2017 07:45

Породілля залишила дитину на вулиці
2

Сумка з новонародженою дитиною кілька годин простояла на вулиці. Немовля не замерзло, бо було мов у термосі. Холодне повітря не продувало, каже фельдшер ”швидкої” 49-річна Ніна Порохня. Забирала дитину до лікарні
Фото: ФОТО з сайта www.vchaspik.ua
Записка з відмовою від дитини лежала поряд з немовлям у сумці. Особа породіллі не встановлена, жінку розшукують

Вранці 31 грудня у дворі багатоповерхівки в місті Пологи Запорізької області знайшли сумку. В ній лежала загорнута в ганчірки новонароджена дівчинка. На вулиці пробула кілька годин.

— Чорна дорожня сумка стояла при вході в під'їзд. Ніхто не звертав уваги. Думали, що бездомні лишили. Раптом почули дитячий плач. Заглянули — і побачили немовля. Замерзло й почало кричати. Одразу викликали "швидку" і поліцію, — розповідає міський голова 52-річний Юрій Коноваленко. — Дитину забрали в лікарню. Жодних патологій не виявили. Тільки дівчинка трохи недоношена.

— До сумки позбігалися люди. Голенька, обмотана в якусь простинь крихітка. Занесли її в тепло, — каже 89-річна Ганна Сиваш. Живе у будинку, біля якого знайшли дитину.

У сумці з немовлям була записка: "Я мати дитини. Відмовляюсь від неї, бо не маю постійного місця проживання".

— Записка написана досить грамотно. Це не якась неблагополучна жінка. У відмові чітко пояснила мотив учинку. Поставила дату і підпис, — говорить Коноваленко.

Дитина перебуває в Пологівській центральній лікарні. Її матір розшукують.

— Дівчинка почувається ­добре. Імені їй не давали. Спокійна. Плаче, лише коли хоче їсти. За нашими підрахунками, недоношена два-три тижні, — каже головний лікар закладу Роман Кравченко. — Люди, як дізналися про неї, поприносили одяг, суміші. Всього вдосталь. Тиждень чи два побуде в нас. Далі передамо в будинок маляти.

Зараз ви читаєте новину «Породілля залишила дитину на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути