пʼятниця, 18 травня 2018 07:45

Поліцейську вдарили ножем під час оформлення аварії

Автор: ФОТО з сайта facebook.com
  Львівська патрульна Тетяна Сорока обіймає 6-річну доньку. Під час чергування жінка отримала ножове поранення. У неї задіта печінка, втратила багато крові. Тиждень перебуває під наглядом лікарів
Львівська патрульна Тетяна Сорока обіймає 6-річну доньку. Під час чергування жінка отримала ножове поранення. У неї задіта печінка, втратила багато крові. Тиждень перебуває під наглядом лікарів

У Львові під час оформлення ДТП порушник ударив ножем у живіт поліцейську 28-річну Тетяну Сороку.

— Це була банальна аварія без постраждалих. Раптом водій "Шкоди" почав тікати. Патрульна кинулась за ним, хотіла затримати. Він дістав ножа і встромив їй у живіт, — розповідає львів'янка Вікторія Балицька, 44 роки.

— Інший поліцейський зробив попереджувальний постріл угору. Потім поцілив у праву ногу чоловікові вище коліна, — говорить свідок 34-річний Ігор Зінкевич.

Щодо напарника Тетяни Сороки обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за перевищення службових повноважень. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Тетяна Сорока перебуває у 8-й міській лікарні. Її про­оперували.

— Жінку привезли у тяжкому стані. Втратила багато крові. Робили переливання. У неї пошкоджена печінка. Зараз її стан середньої важкості, — каже завідувач хірургії Андрій Цвих, 65 років.

42-річного водія, який напав на Тетяну Сороку, прооперували. Загрози його життю немає. Чоловіка арештували на два місяці без права на заставу.

— Патрульного навряд чи каратимуть. На час перевірки можуть відсторонити від роботи, — пояснює 37-річний Денис Монастирський, експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського інституту майбутнього. — До 2012 року в подібних випадках прово­дили дослідчу перевірку і вирішували, чи відкривати кримінальну справу. Тепер провадження реєструють у будь-якому разі, особливо коли була застосована табельна зброя, що призвело до травмування людини.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейську вдарили ножем під час оформлення аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути