Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2021 07:51

Поліцейського забила компанія підлітків

Автор: facebook.com
  Поліцейський Артур Єрохін помер після побиття. Чоловіка поховали 4 жовтня на цвинтарі ”Яцево” поблизу Чернігова. Без батька залишилися двоє дітей
Поліцейський Артур Єрохін помер після побиття. Чоловіка поховали 4 жовтня на цвинтарі ”Яцево” поблизу Чернігова. Без батька залишилися двоє дітей

— Наше село ридає — всі Артура любили. Добряк, гарний сім'янин. Мати, коли дізналася про трагедію, не своїм голосом кричала, — 53-річна Ніна з села Колодисте Уманського району Черкаської області розповідає про колишнього односельця, поліцейського 30-річного Артура Єрохіна.

Його в ніч на 2 жовтня забила до смерті компанія підлітків біля супермаркету АТБ у Чернігові. Зайшов туди разом із товаришем-однолітком Володимиром Савоном.

Артур Єрохін жив у Чернігові. Працював старшим оперуповноваженим відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

Володимир — його колега. Обоє були у відпустці. До супермаркету зайшли одягнуті в цивільне. В цей час там була компанія. Хлопці голосно розмовляли, поводилися розв'язно. Артур і Володимир зробили їм зауваження, за словами свідків. Тим не сподобалося, вирішили з'ясувати стосунки.

Артура Єрохіна притягли до каси на очах у працівників супермаркету. Били лежачого. Присутні ніяк не реагували. Це видно на записі з камер спостереження, яке поширили в мережі. Побитий поліцейський зміг піднятися й вийшов на вулицю. Там бійка продовжилася. Згодом товаришів знайшли перехожі. Артур був мертвий, Володимир — непритомний, зникла його сумка з речами. Чоловіка забрали до реанімації обласної лікарні.

Артура Єрохіна понад 20 разів ударили в голову, від чого він помер на місці, за даними слідства.

— Остаточну причину конфлікту встановлюють слідчі. Опитують свідків, вивчають записи з камер відеоспостереження, — каже Наталія Слабеняк з обласної поліції.

Підозрювані — чернігівці. Наймолодшому 16 років, ще двом по 17, найстаршому — 18 років. Усіх підозрюють в умисному вбивстві. 4 жовтня їх взяли під варту без права на заставу, за рішенням Деснянського райсуду Чернігова. П'ятий арештований — 32-річний Володимир Варенко — пограбував Володимира Савона.

Один із підозрюваних — студент 17-річний Дмитро. Гуляв у компанії з троюрідним братом Ярославом і друзями Олександром та Іллею. Участі в бійці не брав, каже.

— Я не бачив, з чого все почалося. ­Пішов у туалет за магазин. Брат — купити води. Коли йшов назад, вибігла подружка. Сказала, що брата б'ють. Я туди — в нього розбите лице. Я тільки раз штовхнув поліцейського, щоб брата не трогав. Били його Ярослав, Саша й Ілля. Останній — разів сім ударив поліцейського в голову на моїх очах, — розповів у суді Дмитро.

Мати Ярослава ­Людмила Сапожнікова стверджує, що першими бійку затіяли поліцейські. Начебто були напідпитку.

— Спочатку вдарили Яро­слава. Він упав до сходів. Це видно на відео. На його крик прибігли друзі, — говорить Сапожнікова.

Батько Дмитра — Сергій Тунік — звинувачує в бездіяльності поліцейських, які приїхали на виклик і нічого не зробили.

— Патрульних викликали. Коли приїхали, один із тих двох поліцейських кидався і на них, — каже Сергій. — Патрульні розпилили газовий балончик і поїхали.

Патрульну поліцію викликали кілька разів. Екіпажі приїжджали на місце, говорить начальник патрульної поліції області Андрій Думич. Подробиць не коментує, оскільки ведеться слідство.

— Стосовно використання газового балончика — не маю інформації. Все перевіряють, — додає Думич. — Слідство веде головне управління Нацполіції.

— Працівники магазину діяли в межах своїх повноважень і посадових інструкцій. Негайно викликали поліцейських. Ті приїхали, коли всіх учасників бійки в магазині вже не було, — говорять у пресслужбі корпорації АТБ.

Володимира Савона рятують у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні. У нього забійні рани обличчя, голови й струс мозку. Стан стабільний, за словами медичного директора з лікувально-діагностичної роботи обласної лікарні Валерія Чобітька.

Із убитим Артуром Єрохіним попрощалися в Чернігові 4 жовтня. У нього залишилися дружина Вероніка, син Святослав і донька ­Кароліна.

— Він був найкращим батьком, розуміючим чоловіком. Завжди старався, щоб діти ні в чому не мали потреби. Все — для них, — говорить Вероніка. — Знаю лише, що конфлікт почався в супермаркеті. Будь-які нові подробиці — біль. Маю трохи прийти в себе. Володя — близький друг нашої сім'ї. Він у лікарні, сам на себе не схожий після побиття.

Якщо провину підлітків доведуть, можуть ув'язнити на 15 років або довічно. Володимирові Варенку загрожує до шести років за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейського забила компанія підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути