Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 07:45

Поліцейський прострелив голову 5-річному хлопчику

Автор: 112.ua
  Столичні лікарі четвертий день борються за життя 5-річного Кирила з Перея­слава-Хмельницького Київської області. Хлопчик у комі, його стан тяжкий
Столичні лікарі четвертий день борються за життя 5-річного Кирила з Перея­слава-Хмельницького Київської області. Хлопчик у комі, його стан тяжкий

У Переяславі-Хмельницькому на Київщині 31 травня зна­йшли у крові поблизу будинку 5-річного Кирила. Там він грався з 8-річним Артемом. Поранення отримав від пострілу поліцейського.

— Прибігли сусідські діти й кажуть, що Кирило лежить у крові. Мій молодший син кинувся туди. Онук лежав непритомний, — розповідає баба 55-річна Олександра Тлявова.

Кирила відвезли до Києва, прооперували. Лікарі прогнозів не дають. Дитина в комі, на штучній вентиляції легень. Стан тяжкий, кажуть.

— Череп роздроблений, бо куля відрикошетила і застряла в мозку. Її не можуть дістати. Вона, певно, там і залишиться. Зробили трепанацію, прибрали всі кістки й все повичищали. Голова відкрита, щоб набряку сильного не було. Лікарі не відходять від нього. Поки що нічого не можуть сказати навіть на півгодини наперед, — передає слова лікарів Олександра Тлявова.

Рідні думали, що хлопець впав і вдарився головою об камінь. Під час операції з'ясували — дитина отримала кульове вогнепальне поранення. Слідчі повторно оглянули місце події. За 70–150 м виявили гільзи від патронів Флобера та простріляні бляшані банки.

З'ясували, що в дитину випадково вистрелив один із двох поліцейських, які неподалік випробовували прицільність рушниці. Були п'яні.

— Того дня в них був вихідний. Табельної зброї не мали. З ними проводять слідчі дії, допитують, — каже голова Нацполіції Сергій Князєв, 47 років.

Справу передали в Державне бюро розслідувань. Обшукали будинки поліцейських. У них знайшли патрони й іншу зброю. Взяли відбитки пальців і призначили балістичну експертизу.

— Нам сказали, що ті двоє визнають вину. Не знають, хто із них влучив у Кирила. Кажуть, ненароком сталося. Вони розважалися, — говорить Олександра Тлявова.

Правоохоронцям повідомили про підозру.

— Навіть не допускаємо, щоб вони вийшли під заставу чи їх виправдали. Мають сидіти в тюрмі, — додає Тлялова. — Батькам онука ніхто з поліцейських не дзвонив. Приходила мати й сестра одного з них. Кажуть, вони його не виправдовують. На картку кинули 10 тисяч гривень. Ще 6 тисяч перерахувала родичка другого поліцейського.

— Те, що були п'яні, — обтяжувальний фактор. Відмазати їх не вдасться. Громадськість і самі правоохоронні органи не візьмуть на себе таке, — каже адвокат Антон Зубков, 43 роки. — Затримані знають, як треба поводитися зі зброєю. Вони порушили правила безпеки. Тому вирок буде суворий. Залежатиме від стану дитини.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський прострелив голову 5-річному хлопчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути