вівторок, 31 травня 2011 02:15

Поле соняшника переорали "Джоном Діром"

13 травня на поле за селищем Дубина Тростянецького району Вінниччини виїхав трактор "Джон Дір" товариства "Чарівна нива". Переорав соняшник, який посадило товариство "Аква Віка". На поле збіглися селяни.

— Ми вже кропити мали, а цей врєдітєль по живому поїхав! — механізатор Віктор Нечитайло зупиняє "Джона Діра". Спускає йому колесо. Поряд стоїть інший трактор, із бочкою обприскувальної суміші. Біля нього метушаться десяток механізаторів. Лають тракториста, бо "свій, дубинський, а згодився орати".

— Тільки в насіння 70 тисяч вклали, — зітхає Олександр Мельник, директор "Аква Віки".

Землю за селом орендувало товариство "Іззія". Останнім часом не платило за неї, тому торік селяни віддали паї в оренду фірмам "Кристал" і "Аква Віка". Власник останньої — Анатолій Лозінський. Цього року підприємство "Іззія" передало корпоративні права фірмі "Чарівна нива".

— Ми всі спочатку були в "Іззії", — говорить 36-річна Марія Паламарчук. — Але тільки гуманітарку і ячмінь бачили. А хіба з того ячменю хліба спечеш? Віддали паї Лозінському. Він пшениці дав і сина на роботу взяв.

На поле білою "волгою" приїздить Віктор Довгань, керівник "Чарівної ниви".

— Тут самозахват, вас дурять, — каже людям. — Купили вас за п'ять фонариків. Лозінський програв суд, і є постанова на призупинення робіт. Але він вийшов кропити.

Анатолія Лозінського на полі немає — він подає заяву до апеляційного суду у Вінниці. Минулого тижня позивалися майже всі 300 пайовиків, які довірили землю йому.

— Ми торік уже зверталися до суду, — розказує голова спілки пайовиків Микола Сірізінський. — Хотіли розірвати угоди з "Іззією". Рішення не було. Зараз знову подали, вже на розірвання з "Чарівною нивою".

Зараз ви читаєте новину «Поле соняшника переорали "Джоном Діром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути