пʼятниця, 12 лютого 2010 08:43

Покійник лежав у під"їзді півдня

Під дверима киянки 38-річної Ліни Василенко минулої суботи помер наркоман. Сталося це в першій половині дня. Жінка поверталася з бібліотеки додому на вул. Серафимовича, 7. Це столичний масив Березняки на Лівобережжі.

— Піднялася на сьомий поверх, де живу. Побачила покійного під моїми дверима та лікарів навколо нього, — каже Ліна. — Вони передали телефоном, що смерть настала до їхнього прибуття. Викликали міліцію.

Покійник лежав на спині. Аби потрапити до квартири, Ліні довелося посунути тіло дверима.

— У нас площадка не більше 3 метрів, то займав майже увесь простір, — пригадує. — О п"ятій вечора у двері подзвонили міліціонери з райвідділу. Описали його речі та годинник і поїхали. А в мене почалася істерика. "Швидка" поїхала, міліція — теж. А тіло лежить під дверима.

Забрали покійника тільки вночі. Попередня причина смерті — передозування. Чоловік у будинку не жив. Сусіди припускають, що зайшов у під"їзд, аби вколотися. На сходах досі лежать шприци.

У міліції кажуть: немає нормативів, як швидко мають забрати з вулиці раптово померлу людину. У Києві три спецмашини звозять покійників із міста в морги. Протягом доби у столиці на вулицях помирають до 25 людей.

Довелося посунути тіло дверима

Старших жителів будинку на Серафимовича смерть наркомана налякала. На свято Водохреща в домі вбили жінку з першого під"їзду. Минулими вихідними в іншому під"їзді помер 32-річний чоловік.

— Жінку знайшли в коридорі, — розповідає 75-річна Валентина Лукашова з восьмого поверху. — Дільничний показував фото вбитої. На грудях — відбиток чобота, уся в колотих ранах. У квартирі було 70 тисяч гривень. Убивці нічого не взяли, тільки велосипед зник.

— Старі люди говорять, що такі наглі смерті ходять по троє, — додає Ліна Василенко.

Рік тому жителька цього будинку випала з вікна дев"ятого поверху. Люди досі не знають: через необережність чи то було самогубство.

— Пам"ятаємо, що працівники бібліотеки внизу скаржилися, — каже Ліна. — Покійна збила їм букви в назві тілом, коли падала.

Зараз ви читаєте новину «Покійник лежав у під"їзді півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути