Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2013 00:30

Викрадач восьми мільйонів переховувався в Чехії

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Владислав Ткач (на фото)  здався міліції на 22-й день по затриманні спільника Олексія Голобородька
Владислав Ткач (на фото) здався міліції на 22-й день по затриманні спільника Олексія Голобородька

17 травня міліціонерам здався киянин 23-річний Владислав Ткач, який із напарником 24-річним Олексієм Голобородьком украв у "Приватбанку" 7,86 млн грн. Переховувався у Чехії.

— Він час від часу телефонував батькам, розповідав про себе, — каже Ганна Кіщак із прокуратури столичного Голосіївського району. — Батьки переконали його здатися. Вони ж і сказали міліції, коли син прилітає. У "Борисполі" його зустріли міліціонери. Повезли на допит, опісля відпустили під домашній арешт.

Владислав родом із райцентру Городня Чернігівської області — єдиний син підприємців Наталії та Юрія Ткачів, які мають шість магазинів.

Із золотою медаллю закінчив місцеву гімназію, торік отримав диплом магістра економіки Київського університету ім. Гетьмана. Жив у подарованій батьками квартирі на вул. Мате Залки, 8. Спочатку три місяці працював інженером в Інституті загальної енергетики Національної академії наук, потім улаштувався менеджером до "Приватбанку". Опікувався пенсійними рахунками. На початку 2013 року із колегою Олексієм Голобородьком вирішив обікрасти заможних пенсіонерів. Протягом місяця з'ясували, хто має на рахунку понад 30 тис. грн. Обдзвонили власників, дізналися пін-коди до їхніх карток і виготовили дублікати. 21 лютого протягом 7 год. зняли гроші та втекли.

Спільників оголосили у міждержавний розшук. Голобородька затримали 25 квітня, коли із підробленими документами намагався виїхати до Румунії. При собі мав 1 млн грн. У крадіжці не зізнається, на остаточний вирок чекає у столичному слідчому ізоляторі.

— Думаю, у Ткача спрацював здоровий глузд, — говорить криміналіст 63-річний Олександр Костенко, завідувач відділу проблем кримінального права Інституту держави і права ім. Корецького. — По-перше, він не витримав би все життя провести в підпіллі, ховатися. Тим більше, Голобородька вже взяли. По-друге, зараз йому вигідно написати явку з повинною. Бо доки ховався, Голобородько дав би свідчення, у всьому звинуватив би Ткача. Тоді покарання для останнього було б тяжче.

— Головною метою злочину для Владислава були не гроші, — вважає Лариса Шевченко, завідувач кафедри психології Харківського університету внутрішніх справ. — Йому був цікавий сам процес. З Олексієм дружили, злочин спланували на рівні "а давай спробуємо". Ідею реалізували і втекли. Коли першого затримали, другому стало важче ховатися. Ці чоловіки психологічно більше орієнтовані жити і працювати в команді. Якби Олексія не затримали, то і Владислав не здався б.

Ткачеві та Голобородьку загрожує до 12 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Викрадач восьми мільйонів переховувався в Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути