вівторок, 23 липня 2013 05:00

"Подзвонили й попередили, що вибиватимуть двері"

Автор: фото: Ірина Мусаєва
  Марія Дрижак вважає, що її син, капітан міліції Євген Дрижак, не ґвалтував продавщицю Ірину Крашкову і тієї ночі не виходив із райвідділу
Марія Дрижак вважає, що її син, капітан міліції Євген Дрижак, не ґвалтував продавщицю Ірину Крашкову і тієї ночі не виходив із райвідділу

— У чоловіка того дня був день народження. Тут дзвонить старший син, розказує. Отакий подарунок, — каже 55-річна Марія Дрижак. Її молодшого сина 27-річного капітана Врадіївського райвідділу міліції Євгена Дрижака звинувачують у побитті й зґвалтуванні 29-річної Ірини Крашкової. — Ми одразу виїхали додому.

Марія Іванівна з чоловіком 56-річним Дмитром Олексійовичем вісім років працюють у Росії будівельниками. У Врадіївці живуть чотири місяці на рік. Старший син 30-річний Олексій мешкає в Одесі.

— Як приїхали додому, тут все було в порядку, всі речі на місцях, — продовжує Марія Іванівна. — Ні бруду, ні пилу, одяг акуратно складений. Кажуть, Женя пив, збирав компанії. Хіба в алкоголіка буває чистота?

Хата Дрижаків — з білої цегли. У дворі росте виноград, асфальтованим подвір'ям бігає великий собака, біля гаража в затінку спить сірий кіт. У просторих кімнатах чисто, дерев'яні вікна завішені шторами, на підвіконнях стоять вазони.

— Ми не розуміли, чому Іра оговорила сина, — продовжує жінка. — Думали, тому, що два роки зустрічалася з батьком Женіної дівчини. А потім проаналізували і все зрозуміли. Кілька років тому була справа про незаконний захват землі, син теж розслідував. Справу розкрили, провину довели. Та людина — колишній кандидат у нардепи по Первомайському округу — помстилась. Постраждали всі, хто займався справою. Двох чоловіків арештували, четверо потрапили в ДТП, начальника міліції звільнили. Той чоловік був присутній і на штурмі міліції, він привіз два автобуси мітингувальників. Не розуміємо, чому Женю позорять на весь світ? Уже навіть родичі з Америки дзвонили. Є цілий ряд доказів, які підтверджують, що Женя не винний. 13 міліціонерів кажуть: того дня він не виходив із відділку. Зараз на них тиснуть, щоб змінили покази. Ніби камера нічого не зафіксувала, бо було темно. Але темно тільки в коридорі, у кабінеті горить лампа. Та записи нікому не показують.

Євген був на роботі?

— Так. З чергування він ніколи не відлучався. Ми з чоловіком навіть обіди йому в райвідділ носили. Того вечора він був старшим групи, не міг покинути пост. Телефон завжди тримав при собі. Вже довели, що телефон з відділу не відлучався. Якби Женя хотів убити Іру — убив би. На чергуванні він завжди зі зброєю. Та й кулак такий, що їй вистачило б одного удару. Кажуть, наче Женя — похресник начальника обласної міліції Валентина Парсенюка. Ми з Парсенюком зіштовхувались лише один раз сім років тому, ніяких стосунків не маємо.

Ви вважаєте, що Ірину не силували?

— Немає жодного документа, який засвідчує факт зґвалтування. Фельдшеру Іра говорила, що її били і ґвалтували якісь невідомі люди. Потім, у міліції, сказала, що це були Поліщук і Рябіненко. Пізніше до Іри прийшла людина від того чоловіка, який землі розікрав, і вона почала звинувачувати Женю.

Вас обшукували?

— Двічі. Перший раз цей будинок, коли ми були ще в Росії. Подзвонили й попередили, що вибиватимуть двері. То ми сказали взяти ключа в сусідів. Що найшли — не знаємо, протокол не показують. У Врадіївці у нас є ще квартира. Раніше здавали її, з квітня вона порожня. Женя думав одружитись і жити там, робив ремонт. Ту квартиру обшукали без попереджень, вибили двері. Хоча ключі теж можна було в сусідів узяти. До мене ще жодна людина в селі не підійшла й не сказала, що Женя винен. Сусіди за Женю горою стоять. Вони ж бачать, що він п'ять років живе сам, городи садить, 11 свиней тримає.

Зараз ви читаєте новину «"Подзвонили й попередили, що вибиватимуть двері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути