вівторок, 05 листопада 2019 07:10

Подружжя Лютікових урятувало сусіда з онуками

У Миколаєві в дев'ятиповерхівці на вул. Китобоїв подружжя Лютікових врятувало з вогню 78-річного Володимира Госенка з онуками-двійнятами 4-річними Веронікою та Дмитром.

Пожежа спалахнула о 6:53  29 жовтня. Їдкий дим, плач дітей і кашель сусіда першою почула Марина Лютікова. Вибила двері в сусідську квартиру і вивела малюків.

— Я когда выбежала в коридор, даже не думала об опасности. Дым валит, дети плачут, мужчина кашляет. Начала стучать, но без результата. Хорошо, что замок хлипкий оказался. Стукнула, дверь и открылась, — розповідає Марина. — Дітей забрала до нас у квартиру. Мій чоловік пішов по сусіда, який ледь ходить.

Квартира Госенків була задимлена.

— Усередині нічого не бачив. Ледь знайшов діда, — говорить Олександр Лютіков. — Іти він не міг. Повзком дотяг до дверей. Там вільніше було дихати. Диму вже було повно і в нашій квартирі. Із дружиною вхопили свою доньку, документи, сусідських малих і почали спускатися вниз. Коли вертався за сусідом, почув сирени рятувальників.

У квартирі Госенків немає електрики. Вимкнули торік за борг у 3 тис. грн. Пожежа спалахнула через запалену свічку.

— Дочка ушла на работу и оставила свечку на подставке, — розповідає Володимир Сергійович. — Я виглянув — свічки немає. Запитав у онука. Той запевнив, що затушив її. Але виявилося — обманув. Онучка розповіла, що брат грався. Палив папірці на ліжку. А там вата в матраці. Враз спалахнуло.

Сусіди не розуміють, чому на родину раніше не звернули увагу соцслужби, які приходили до них неодноразово. Адже живуть без електрики. На черзі — відключення води, уже є відповідні рішення. У райадміністрації кажуть, що родина на обліку в них не стояла, оскільки благополучна. Допомагають їм із документами на отримання матеріальної допомоги. Доки квартиру приводитимуть до ладу, дітей і чоловіка пропонують тимчасово влаштувати в соцзаклади.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Лютікових урятувало сусіда з онуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути