Ексклюзиви
четвер, 02 березня 2006 19:16

Підпалили будинок редактора "Першої кримської"

  Лілія Буджурова
Лілія Буджурова

У Сімферополі в ніч на 1 березня спробували спалити дім головного редактора газети "Перша кримська" Лілії Буджурової, 46 років.

— Я затрималася на роботі, але в будинку були мої рідні, — розповіла "ГПУ" Лілія Буджурова. — Хоча була вже перша година ночі, вони чекали на мене. Добре, що ніхто не спав, а то б усі загинули.

Невідомі облили бензином двері гаража, який розташований в підвалі будинку журналістки. Потім прив"язали каністру з пальним до дверей і підпалили. Вдома в цей час були 75-літня мама журналістки, 40-річна сестра та племінниця 19-ти років. Жінки вчасно помітили полум"я і покликали сусідів. Гуртом закидали вогнище землею й залили водою. Обгоріти встигли лише ворота, стіна та частина даху.

— Це був підпал. Це я знаю точно. Ворота гаража облили, бо думали, що там стоїть машина. Розраховували, що бензин загориться, автомобіль вибухне, й ми злетимо в повітря всією сім"єю, — пояснює Буджурова. — В мене немає особистих ворогів, я не бізнесмен і не політик. Тому це може бути пов"язано лише з моєю роботою.

Ми — єдині в Криму, хто цей перелік надрукував

Головний редактор "Першої кримської" пов"язує замах на її життя із так званим "чорним списком" Юрія Луценка. Газета, яку Буджурова очолює, в останньому своєму номері опублікувала промову міністра внутрішніх справ, де він назвав усіх тих кандидатів до кримського парламенту, які мають кримінальне минуле.

Чемпіоном у тому списку виявився виборчий блок "За Союз" — 12 кандидатів. За ним — блок "За Януковича" — 10 осіб, а також блок Литвина і БЮТ — по 7 кандидатів. Загалом у оголошеному Луценком списку 45 осіб. Кількість депутатів у кримському парламенті — 100.

— Ми — єдині в Криму, хто цей перелік надрукував, — каже пані Лілія.

Поки кореспондент "ГПУ" спілкувався з Буджуровою по телефону, жінку щомиті турбували з Міністерства внутрішніх справ України. Їй пропонували особисту охорону.

Прес-служба президента повідомила, що Віктор Ющенко особисто контролюватиме розслідування справи про підпал будинку Буджурової.

Зараз ви читаєте новину «Підпалили будинок редактора "Першої кримської"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути