четвер, 28 жовтня 2010 03:45

Підлітки застрелили таксиста Михайла Гунька

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Чернігівець Михайло Гунько протягом 10 років працював таксистом
Чернігівець Михайло Гунько протягом 10 років працював таксистом

"Ні за що люди вбили. Миша ж був такий, що мухи не обідить", — плаче жінка в чорній хустині на похороні чернігівця 48-річного Михайла Гунька. Увечері 16 жовтня його застрелили двоє підлітків.

Із Михайлом прощаються з його дому на вул. Дундича. Вулиця заставлена машинами таксі — їх близько сотні.

У дворі править священик. Голова покійного обмотана хусткою, обличчя не видно. Поряд тужить мати 83-річна Наталія Опанасівна, поправляє покривало 52-річна дружина Галина, ридає донька Алла, 24 роки.

— Міша таксував років 10. Спочатку їздив на службовій, потім купив собі "Деу-Нексіа", — розповідають таксисти. — А тут доля секунди — і його немає. Ніяка монтіровка й пістолет не поможуть. Ми скинулися сім'ї по триденному заробітку кожен.

Над труною стоїть 48-річний Віталій Гунько, брат-близнюк загиблого:

— Із Мішою завжди святкували день народження разом. Збиралися в мами, — зітхає. — Ту машину Міша в кредит узяв, його ще два роки треба виплачувати. Із братом різні випадки були. У нього і пістолет пневматичний був, та він його і витягти не встиг.

Михайла Гунька ховають на кладовищі мікрорайону Бобровиця, поряд із могилами батька й діда. За 500 м — Чернігівський міськвідділ міліції. Там сидять двоє підлітків, які його вбили.

— Машину і загиблого таксиста поряд виявили на виїзді з села Лопатин Чернігівського району, — каже Сергій Бондар, начальник райвідділу міліції. — Світло в салоні горіло, фари ввімкнені. Навкруги темно. У таксиста була прострелена голова. Версія про грабіж відпала, бо при чоловікові були документи, мобілка і гроші.

За кілька годин міліціонери з'ясували, що Гунька вбили вихованці училища в селі Сокиринці Срібнянського району.

— Старший, 17 річний, — сирота з Ніжина. Менший, 16 річний, має матір, вона живе в Киселівці. І батько є, та з сім'єю не знається. Хлопці дружили ще з інтернату, — каже міліціонер. — Разом обкрадали магазини в Сокиринцях. У суді їх пожаліли, дали по два роки умовно. Та вони не розкаялися, хуліганили, спиртне пили. На них уже по три адмінпротоколи склали. А якщо є три протоколи, то умовна міра покарання замінюється на реальну. Їх мали  відправити в колонію. Про це їм постійно нагадували одногрупники: "Ось попадете в зону, будете кукурікати..."


Затримані кажуть, що хотіли поквитатися з одногрупниками. Розстріляти їх, а потім самим застрелитися.

— Приїхали до меншого додому в Киселівку. В одного діда вкрали мисливську рушницю з чотирма набоями. Випробували, стрельнули разок, — каже підполковник. — Потім вирішили, що з рушницею до Сокиринець їхати незручно, треба пістолет. Знали, що в Киселівці часто чергують два даїшники. Надумали їх постріляти, пістолети забрати. Менший обмотав рушницю курткою, і пішли. Та даїшників не було. Вирішили: раз немає пістолетів, то ще погуляють. Зупинили таксі. Старший сів поряд із водієм, менший — ззаду. Щойно водій звернув на ґрунтовку до Лопатина, молодший дістав рушницю.

— Приставив рушницю до голови, відвернувся і... натис на курок, — згадував підліток.

Куля влетіла біля правого вуха, вилетіла через ліве око. Кров забризкала салон. Хлопці витягли тіло і кинули. Спробували завести машину, але не вийшло. Тоді забрали 25 грн із дверцят і пішли. Дорогою викинули зброю і закривавлені куртки. Удома лягли спати. Один поклав під подушку кухонний ніж. Вирішив: прийде міліція — поріжу себе.

Правоохоронці затримали підлітків, коли ті спали. Вони у всьому зізналися дорогою до райвідділу. Розповідали спокійно. Не каялися й не плакали.

— Хлопці цілком адекватні, не дебіли, але цинічні. На вигляд діти років по 13, вага десь 45 кілограмів, зріст 150 сантиметрів, — каже Сергій Віталійович.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки застрелили таксиста Михайла Гунька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути