середа, 04 квітня 2012 00:45

Підірвали банкомат біля поліклініки

Автор: фото з сайта www.znam.org.ua
  Зруйнований вхід Знам’янської районної поліклініки на Кіровоградщині. Майстри завішують плівкою отвори на першому поверсі. Шибки повилітали з усіх вікон двоповерхової будівлі. Розвалена реєстратура, пошкоджена система теплопостачання
Зруйнований вхід Знам’янської районної поліклініки на Кіровоградщині. Майстри завішують плівкою отвори на першому поверсі. Шибки повилітали з усіх вікон двоповерхової будівлі. Розвалена реєстратура, пошкоджена система теплопостачання

О четвертій ранку в понеділок стався вибух у приміщенні Знам'янської районної поліклініки на Кіровоградщині. Підірвали банкомат. Ніхто не постраждав.

20-річний Олександр Шмуратов живе у приватному будинку напроти. Прокинувся від гуркоту. Задзвеніли шибки у вікнах. На годиннику було 4.05.

— Я вийшов на вулицю. Із поліклініки валить дим і б'є фонтаном гаряча вода. Як потім пояснили — пошкодило батареї опалення. Ні автомобілів, ні людей поблизу не було. Подумав, що вибухнув газ, подзвонив на 104, потім — на 101.

Двоповерхова цегляна споруда медзакладу розташована біля об'їзної дороги. На тому боці — приватні одноповерхові будинки, інфекційне відділення лікарні. Неподалік — ліс.

Банкомат "Приватбанку" був біля входу в поліклініку. За кілька днів до того в нього заклали 200 тис. грн. 2 квітня залишалася приблизно 61 тис. грн у чотирьох касетах.

— Очевидно, вони прорахувалися з кількістю вибухової речовини. Її було приблизно 800 грамів у тротиловому еквіваленті. Що це була за вибухівка, мають визначити експерти, — говорить заступник начальника Знам'янського міського райвідділу міліції Сергій Дем'яненко, 32 роки.

Вибуховою хвилею рознесло вестибюль, повилітали шибки. Скло посипалося й у вікнах будинку через дорогу та в інфекційному відділенні лікарні. Тротуари й проїжджа частина довкола всіяні скалками та трісками дерев'яних конструкцій.

У касеті, яку забрали з банкомату, лежали кілька 100-гривневих купюр. 61 тис. були в інших трьох відсіках, їх не чіпали.

Збитків од вибуху ще не підрахували. Працівники поліклініки вважають, на ремонт піде зо два тижні. Це якщо виділять гроші на будматеріали.

За інформацію про винуватців пригоди банкіри обіцяють винагороду — 20 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Підірвали банкомат біля поліклініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути