середа, 11 липня 2007 19:46

Петро Смолянінов забрав землю у 127 пенсіонерів

Наприкінці минулого тижня прокуратура Сімферопольського району в Криму вкотре відмовила в порушенні карної справи проти 60-річного інженера "Крименерго" Петра Смолянінова. Він продає відібрані торік у пенсіонерів 127 земельних ділянок, 69 із яких уже приватизовані.

Садове товариство "Ветеран-2" створили при соцзабезі Центрального району Сімферополя 15 років тому. Понад 150 пенсіонерів та ветеранів війни й праці отримали по шість соток землі у Трудівській селищній раді за 5 км від Сімферополя. Люди посадили фруктові дерева, кущі, лікарські трави. На той час працівник "Крименерго" Петро Смолянінов був депутатом міськради.

— Мер по телефону попросив прийняти його до "Ветерана-2", — згадує 81-річний Микола Маркіанов, який очолював товариство. — Я прийняв. Він обіцяв підвести до ділянок воду й світло, люди зібрали гроші. Та так нічого й не зробив.

Торік на початку серпня Смолянінов зі своїм помічником Русланом Ушаруком завітали до голови товариства.

— Украли в мене печатку й установчі документи, — бідкається Маркіанов. — А за кілька днів зібрали незаконні збори. На них прийшло менш як двадцять осіб. Та Смолянінов усе одно оголосив себе головою й призначив нових уповноважених. Ті поступово виключили зі складу товариства 127 пенсіонерів.

На їх місце Смолянінов набирав нових членів. З кожного брав від 300 до 500 грн вступних внесків. Частину відібраних ділянок роздавав друзям, багато з яких живуть поза Кримом.

— Мою землю віддав якомусь Віталію Щербаню, — розповідає 76-річна Олександра Виноградова, яка отримала ділянку 1992 року. — На ній вирубали сливи, вишні, абрикоси, аґрус, чайні рози.

Ветерани поскаржились до райпрокуратури. Перевірка підтвердила, що Смолянінов став головою товариства незаконно. У січні 2007-го садівники обрали головою правління "Ветерана-2" Олександра Власенка. Однак Смолянінов і досі не віддав новому голові ні печатки, ані установчих документів.

Зараз ви читаєте новину «Петро Смолянінов забрав землю у 127 пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути