четвер, 19 березня 2020 07:50

Петро Пасюк убив дружину та 18-місячну доньку

Автор: POLICE_.NPU.GOV.UA
  Слідчо-оперативна група працює біля будинку в селі Заволока Сторожинецького району ­Чернівецької області. Тут убитими знайшли Ганну Гончарюк та її півторарічну доньку
Слідчо-оперативна група працює біля будинку в селі Заволока Сторожинецького району ­Чернівецької області. Тут убитими знайшли Ганну Гончарюк та її півторарічну доньку

— У голові не ­вкладається, як таке сталося. Це була гарна родина. Петро трохи замкнутий у собі. Але як сім'янин, батько — хороший, — голова Михальчанської сільської ради 58-річний Захарій Шевчук говорить про Петра Пасюка, 38 років, із Заволоки Сторожинецького району Чернівецької області.

12 березня близько 6:00 він подзвонив у поліцію. Сказав, що вбив свою цивільну дружину 36-річну Ганну Гончарюк і доньку Антоніну, 18 місяців. Потім хотів повіситися, але обірвався зашморг.

— Близько п'ятої ранку ліг біля дружини. Переконався, що вона спить. У коридорі взяв сокиру і тричі вдарив її по голові. Прокинулася дитина, почала плакати. Взяв на руки, одіяльцем затиснув обличчя і тримав так хвилин 5. Потім поклав у візочок. Вийшов у коридор і почув, що мала знов почала хнюпити. Тоді відрізав шматок нитки і закрутив навколо шиї. Тільце поклав біля дружини, — розповідає Петро під час слідчого експерименту. — Взяв мотузку і стілець. У саду зробив зашморг, накинув на шию і стрибнув. Пам'ятаю, що стало холодно. Отямився від того, що лежу на землі. Подивився — відірвалася мотузка.

Петро Пасюк і Ганна Гончарюк жили в цивільному шлюбі майже вісім років.

Виховували доньок жінки від першого шлюбу 17-річну Діану і Софію, 16 років. І спільних дітей — 6-річну Марію та Антоніну. Петро працював охоронцем у супермаркеті. Ганна — вчителька початкових класів у Михальчанській школі.

— Із першим чоловіком Русланом у Ганни Дмитрівни не склалося. Розійшлися років 10 тому. Пізніше вона з Петром познайомилася, оселилися разом у хатині, яку їй баба подарувала. Нажили ще двох діток, — розповідає Захарій Іванович. — Петро ніколи не ділив дівчат на своїх і чужих. Однаково до всіх ставився. Дбав, був уважний. Після народження Тонічки, Аня одразу вийшла на роботу, а Петро оформив декретну відпустку. Гарно глядів малу.

— Про родину лише хороше в селі казали, — додає Шевчук. — Дружні, в церкву ходили. Щоб Петро випивав, чи було якесь насилля в сім'ї — ні. Я бачився із Ганною Дмитрівною напередодні трагедії. Спокійна була. Мала багато планів. Казала, що батько Петра хоче переписати на нього хату. Планували одразу ж приватизувати землю аби продати. Треба були гроші на навчання старшої доньки.

Слідчим Петро Пасюк розповів, що на злочин пішов через борги.

— На допиті чоловік сказав, що тривалий час конфліктував із дружиною через гроші. Мовляв, жінка принижувала його, — каже Дем'ян Голянський із обласної поліції.

Те, що родина мала фінансові проблеми — підтверджують і в селі.

— Ми до трагедії про це не знали. Люди ж на кожному кроці не говоритимуть, що мають борги. Але зрозуміло — четверо дітей, гроші на все потрібні, — каже Захарій Шевчук. — Старша поступає, друга донька у випускний клас переходить. Марійка від народження мала проблеми зі слухом, не чула. Її оперували. Щотижня за обслуговування апаратів платили до 800 гривень. А після похорону кредитори почали дзвонити до старших дівчаток, казав їх дядько. Погрожують, вимагають, аби борги віддали. Про які суми мова — не знаю. Люди чули, як Петро поліції зізнався, що давно спланував свій злочин. Спершу хотів сам повіситися. Але не наважився. Потім задумав, якщо його з жінкою не стане — все вирішиться. Немає їх — немає боргів. А малу вбивати не хотів. Вона просто прокинулася не в той момент.

Старші діти теж були у будинку в момент злочину. Але чоловік забарикадував двері шафою. Вони вийшли, коли приїхала поліція. Зараз діти живуть у баби — матері Ганни Гончарюк. Опіку над усіма трьома хоче оформити колишня свекруха Ганни, мати першого чоловіка. У сільській раді готують необхідні документи, рішення прийматиме служба у справах дітей.

Петра Пасюка арештували без права на заставу. Можуть ув'язнити довічно. Ганну з донькою поховали в Заволоці 14 березня.

Зараз ви читаєте новину «Петро Пасюк убив дружину та 18-місячну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути