четвер, 04 червня 2020 07:21

Перевізники стріляниною ділили маршрути

2 червня на Київщині затримали 13 людей на чолі з кримінальним авторитетом на прізвисько Журавель. Їх підозрюють в організації перестрілки в Броварах уранці 29 травня. Це сталося біля зупинки громадського транспорту, де були люди. Кулі пробивали вікна багатоповерхівок.

Стрілянину влаштували два перевізники. Ділили між собою міжміські маршрути. Кожен із них найняв групу чоловіків для відстоювання власних інтересів. Усього зібралася понад сотня людей. Частина приїхали кількома маршрутками з Вінниці. Трьох поранили, кажуть у поліції.

— Журавель зі своїми подільниками був від місцевого перевізника. Їм оголосили підозру в бандитизмі та замаху на умисне вбивство. Вилучили зброю і боєприпаси, — говорить міністр внутрішніх справ 56-річний Арсен Аваков.

Одразу після стрілянини поліцейські затримали 30 причетних. Їх ловили в місті, на Житомирщині та Вінниччині. Вилучили зброю. 23 осіб міськрайонний суд Броварів арештував на два місяці без права на заставу. Ніхто провини не визнав.

Конфлікт між перевізниками назрівав давно. Але обласна влада не реагувала, розповідає міський голова Броварів Ігор Сапожко, 42 роки.

— Нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на міжміський маршрут зайшла нова компанія, — каже мер. — Через відсутність діалогу між місцевими органами влади й обласною адміністрацією ситуація загострювалася щодня. Міська влада неодноразово зверталася в область з офіційними листами щодо затвердження нового експресмаршруту з Торгмашу до метро Лісова через Кільцеву дорогу. Але звернення проігнорували.

Справу розслідують як замах на умисне вбивство двох і більше людей, за що загрожує до 15 років в'язниці.

Того ж дня у Вінниці усунули з посади начальника обласної поліції генерала Юрія Педоса. Його заступника звільнили. Офіційна версія Міністерства внутрішніх справ — грубі порушення й прорахунки в службовій діяльності. Також кажуть і про "кришування" поліцією чоловіків, які влаштували стрілянину. 1 червня Юрія Педоса призначили радником голови Нацполіції.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники стріляниною ділили маршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути