середа, 24 січня 2007 16:20

Перед самогубством Михайло Кирнос убив тещу

Автор: фото з родинного архіву Кирносів
  Михайло Кирнос біля хати в селі Заїзд на Чернігівщині влітку минулого року
Михайло Кирнос біля хати в селі Заїзд на Чернігівщині влітку минулого року

"Я тер кукурудзу в хаті, — розповідає "ГПУ" Іван Коробка з села Заїзд Прилуцького району на Чернігівщині. — Раптом убігає сусідка Валя, вся в крові, й кричить: "Сходіть подивіться, там моя мати. Я городами втекла!". Тут син Мишко біжить і кричить: "Батько себе пристрелив! Ще й ножа загородив!".

Уранці 16 січня 53-річний співмешканець Валентини Нуркаєвої Михайло Кирнос побив її прикладом рушниці. Потім ударив по голові тещу, яка втрутилася в сварку. Побачивши, що жінка знепритомніла, Михайло поставив рушницю і вистрелив собі в підборіддя. Куля пошкодила зуби й ліве око.

Чоловік працював черговим електриком на підстанції. 17 років прожив із першою дружиною Марією. 2002-го року розлучився. Марія з двома дорослими синами жили окремо, а Михайло відтоді чотири рази сходився з іншими жінками.

Зранку 16 січня Кирнос із кумом поїхав до ворожки. Хотів дізнатися, чому не складається особисте життя. Знахарки вдома не було. Довелося повертатися. Коли заїжджав у двір, побачив, що Валентина збирає свої речі.

— Батько вскочив у хату, і я почув крик, — згадує 23-річний Павло, який приїхав провідати батька. — Він кричав Валентині: "Вийди, нам треба пообщаться!". Я сів на лавочку, щоб не заважать. Тут постріл. Я — до них, а батько на підлозі. Раптом він схопився, дістав з машини ножа і садонув собі прямо в серце.

— Із Валею вони прожили всього рік і три місяці, — розповідає "ГПУ" сусід Коробка. — Вона роботяща, чепурна, вміє догодити. Але чомусь хотіла його покинути.

— Після розлучення ми з Михайлом то сходилися, то розходилися, — говорить перша дружина Кирноса Марія. — Він допомагав дітям, а зі мною радився.

Напередодні трагедії Михайло телефонував до Марії. Просив, аби та умовила Валентину помиритися.

— Коли познайомилися, мені всі заздрили, — каже Валентина Нуркаєва. — Майстер на всі руки. Усе додому, в хату. На роботі його шанували. Але жадібний був... Думав, усі хочуть поживитися його добром. Вимагав звіту за кожну копійку. Я розписувала, скільки віддала за шкарпетки, масло, мило... Тому й вирішила покинути.

Наступного дня після похорон Кирноса, не прийшовши до тями, померла його теща.

Зараз ви читаєте новину «Перед самогубством Михайло Кирнос убив тещу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути