вівторок, 25 жовтня 2016 07:50

Пасажирський потяг розчавив лісовоз із трьома людьми

Автор: ФОТО З САЙТА www.vsim.ua
  Поблизу села Журавне Літинського району на Вінниччині пасажирський потяг 200 метрів тягнув колією лісовоз. Водій і двоє пасажирів вантажівки загинули
Поблизу села Журавне Літинського району на Вінниччині пасажирський потяг 200 метрів тягнув колією лісовоз. Водій і двоє пасажирів вантажівки загинули

На нерегульованому переїзді поблизу села Журавне Літинського району на Вінниччині 20 жовтня пасажирський потяг Вінниця — Хмельницький розчавив лісовоз. Протягнув його 200 м колією. Загинули водій вантажівки 31-річний В'ячеслав Доброгівський і пасажири 39-річний Віктор Юрчишин та Віталій ­Лобода, 30 років.

— Водитель грузовика даже не смотрел налево-направо. Влетел кабиной прямо под колеса поезда. До момента столкновения между ними было расстояние 15 метров. На этом переезде отличная видимость до двух километров. Установлен знак "стоп", — говорить 63-річний Анатолій Любінін, керівник Жмеринської дирекції залізничних перевезень.

Від удару вибухнули газові балони вантажівки. Вогонь перекинувся на потяг. Машиніст Геннадій Підгурський отримав опіків 50% поверхні тіла, його помічник Володимир Коваль — 30%. Їхній стан важкий. Перебувають у реанімації районної лікарні. Ніхто з пасажирів не постраждав.

В'ячеслав працював у приватній фірмі з виготовлення деревного вугілля. Віктора і Віталія підвозив.

— Того дня Славік не мав працювати. Хотів ремонтувати машину й маніпулятор. Чомусь передумав і вирішив приїхати на фірму, — говорить директор Володимир Івахненко. — Люди розповіли, бачили, як його вантажівка з півгодини стояла поблизу переїзду. Тільки рушив, на нього налетів потяг.

— Чоловіки дружили. Працьовиті, компанійські. Як кому треба допомога — не відмовляли, — розповідає сільський голова Журавного Анатолій Чернявський. — У Славіка лишилися троє дітей. Наймолодшому хлопчику рік і три місяці. Віталій Лобода — сирота. Жив у цивільному шлюбі. Дітей не мав. У Віктора Юрчишина — дорослий син. Навчається у Харківському університеті.

Це перша аварія на переїзді, в якій загинули люди. Місцеві бояться, щоб його взагалі не закрили. Бо кудою ж тоді їхати? Будемо добиватися, аби на тій ділянці встановили звуковий сигнал і світлофор, — говорить Чернявський.

— Для встановлення світлофора треба кілька мільйонів гривень. Якщо місцева влада знайде такі гроші — зробимо, — каже Анатолій Любінін. — Хоча великої потреби в ньому немає. Там мала інтенсивність руху. Одна колія. Потяги курсують лише за двома напрямками.

Вагітна Оксана Шило загинула в потрійній аварії

На об'їзній дорозі Львова сталося потрійне ДТП 22 жовтня. Загинула 26-річна Оксана Шило з села Бережани Пустомитівського району на Львівщині. Була на восьмому місяці вагітності. Чекала на дівчинку. Відвозила сина 3-річного Романа в дитячий садок.

— О 8:20 жінка за кермом "Нісана" зачепила фуру "Рено", коли йшла на обгін. Від удару її відкинуло на зустрічну. Там зіткнулася з мікроавтобусом "РАФ" і "Шевроле", — каже Світлана Добровольська з обласної поліції. — Жінка загинула. Водії ­інших машин не постраждали.

Оксана Шило померла від перелому хребта. Її син не ушкоджений, бо був пристебнутий у дитячому кріслі. Його виховуватиме батько 26-річний Ігор Шило.

20 жовтня близько 22:00 у селі Підвиноградів Виноградівського району на Закарпатті 78-річний священик за кермом "Ауді" збив 76-річну Марію Мар'ян, 51-річну Марію Ігнатюк і Галину Мар'ян, 63 роки. Жінки поверталися із псалтирії, де читали молитви за померлими. Додому не дійшли близько 300 м. За кермо отець сів напідпитку, показала експертиза.

Два мікроавтобуси й легковик зіткнулися 22 жовтня в селі Нижні Ворота Воловецького району на Закарпатті. Загинув 39-річний водій "БМВ". Його пасажир, а також 62-річний водій "Фольксваґен Транспортера" перебувають у реанімації районної лікарні. Причини аварії встановлюють.

24 жовтня на вул. Зеленій у Львові рейсовий автобус "БАС" сполученням "Львів–Романів" в'їхав у дерево та перекинувся. У салоні було 20 пасажи­рів. 18 із них госпіталізували. Трьох ­прооперували. Аби витягти 51-річного водія, розрізали кузов. У нього — перелом кісток таза, закрита черепно-­мозкова травма. Постраждалі — жителі села Романів Перемишлянського району, Старого Самбора та Львова. З них двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирський потяг розчавив лісовоз із трьома людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути