Ексклюзиви
середа, 13 червня 2012 06:00

Отримав чотири з половиною роки за вбивство собак

11 червня Святошинський райсуд столиці виніс вирок 19-річним киянам Олексієві Ведулі та Романові Пулібіну. За вбивство сотні собак і котів перший отримав 4,5 року в'язниці, другий — три роки умовно. Присутні у залі засідань аплодували судді.

— Таких мразей надо кидать в толпу, чтобы с них живьем шкуру спускали и глазки выколупывали. И еще по телеку транслировать, чтобы другим не повадно было, — каже 24-річна Юлія Ситник, яка заходить до суду.

Засідання розпочинається о 10.00. У залі — журналісти й кілька захисників тварин. Під будівлею суду десятки людей тримають фотографії замордованих котів і собак.

— Усередину не піду, не можу дивитися на таку людину, — каже 35-річна Віолетта.

О 11.30 суддя оголошує 4-годинну перерву. Із залу виходить Сергій Остапенко, адвокат звинувачених. Люди кричать: "Позор!".

— Ну що ви хочете? Мої підзахисні визнали свою вину ще на першому засіданні, — Остапенко йде.

О 16.00 починаються дебати. А ще за 2,5 год. суддя зачитує вирок. Ведула та Пулібін встають, тупляться в підлогу. Зоозахисники плачуть і обіймаються на вулиці. Роман Пулібін вискакує з приміщення, показує їм середній палець і біжить вул. Жилянською. За кілька хвилин в "автозаку" вивозять Олексія Ведулу, якого арештували в залі суду. Люди аплодують услід машині.

— Сьогоднішній вирок стане уроком для всіх убивць тварин. На черзі — Мирослав Спичак. У нас є докази, що він теж убивав, — говорить захисник тварин Ігор Гурчик.

Олексій Ведула з батьками жив на просп. Академіка Вернадського у Святошинському районі столиці. Після дев'яти класів вступив до електромеханічного коледжу, закінчив його з відзнакою.

Торік на своїй сторінці "ВКонтакте" виставив фотографії убитих тварин. На одній тримає голову пса, на іншій — задушеного кота. Під ними — підписи: "Хороший сегодня день!", "Давно я таких перформенсов не устраивал". "Кому ливерной колбаски?" — показує фото видалених собачих нутрощів. Альбом назвав "Самодеятельность". Захисники тварин звернулися в міліцію. Правоохоронці вилучили комп'ютер Олексія. У ньому виявили понад 100 відеороликів та ще більше фотографій з убивствами. Щодо Олексія Ведули та його однокласника Романа Пулібіна, який знімав відео, порушили кримінальні справи за жорстоке поводження з тваринами та за пропаганду насильства.

— Я вбивав найагресивніших тварин. Так хотів очистити Київ, — каже на суді Олексій Ведула. Пояснює, що вбивав із помсти, бо колись його покусали вуличні собаки. Розповідає, що в дитинстві мав цуценя, на яке постійно кидалися безпритульні тварини.

За вбивство тварин Олексій Ведула отримав шість місяців в'язниці, решту терміну — за пропаганду насильства.

Сів до в'язниці за побитого кота

З 2007 року в Україні понад півсотні людей отримали покарання за жорстоке поводження з тваринами. Переважно — штрафи. Кільком дали від одного до шести місяців тюрми — це максимальний термін ув'язнення за відповідною статтею Кримінального кодексу.

Одеський двірник 47-річний Ігор Андріяш отримав два місяці в'язниці за побиття безпритульного кота. Андріяш розкаявся і заплатив 3 тис. грн за лікування тварини.

14 грудня позаторік Краснопільський райсуд Сумщини ув'язнив на два місяці 37-річного Володимира Бондаря із села Угроїди. Він відрубав хвоста власному собаці. Чоловіка розлютило, що той не брав їжу з рук п'яного господаря.

 

Зараз ви читаєте новину «Отримав чотири з половиною роки за вбивство собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути