вівторок, 31 жовтня 2017 06:55

Олена Зайцева відмовилась працювати

"Виїжджаючи на перехрестя на вулиці Сумській і провулка Мечникова, я рухався на зелений сигнал світлофора. Автомобіль "Лексус" вискочив раптово, нізвідки. Його не було, коли я починав рух, а з того моменту до зіткнення пройшли лічені секунди", — заявив харків 'янин 49-річний Геннадій Дронов. Оприлюднив це через свого адвоката у "Фейсбуку" 25 жовтня.

Дронов — водій позашляховика "Фольксваґен Туареґ", з яким зіткнувся "Лексус" 20-річної Олени Зайцевої в середмісті Харкова 18 жовтня. Тоді постраждали 11 пішоходів. П'ятеро загинули на місці. Шоста, 24-річна Діана Берченко, померла на дев'ятий день, не приходячи до тями. Її поховали у весільній сукні. Решта — перебувають у лікарнях.

Олена Зайцева їхала на червоний сигнал світлофора. Перед аварією вона із трьома друзями відпочивала в елітному ресторані "Чилі", що на просп. Незалежності. В її сечі виявили опіати — наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. Зайцеву взяли під варту на два місяці без права на заставу. Олену утримують у Харківській установі виконання покарань №27. ­Серед інших дев'яти арештанток у камері вона — наймо­лодша.

— Дивиться телевізор і вивчає документи справи, що передає їй адвокат. Працювати відмовилася. У СІЗО є велика бібліотека, але книг поки що не просила, — каже заступник начальника установи виконання покарань Дмитро Холод. — Поводиться тихо, харчується лише домашньою їжею. Скарг від неї не отримували. У камері спокійно, жінки поводяться чемно.

Аварію розслідує група з 14 слідчих. Призначили майже 20 експертиз. Результати головної — автотехнічної, будуть готові на початку листопада.

Зараз ви читаєте новину «Олена Зайцева відмовилась працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути