пʼятниця, 26 серпня 2011 05:00

Олександра Попова закидали камінням

23 серпня з дев'ятої ранку на просп. Маяковського у Києві зо два десятки будівельників розбирають паркан навколо майданчика, де мало розпочатися будівництво двох 22-поверхівок і торговельного центру.

Екскаватор вириває з ґрунту бетонні брили. Металевою петлею, закріпленою на ковші, витягує з піску і валить залізні секції.

— Наказ Попова (голова Київської міськдержадміністрації. — "ГПУ"), — каже бригадир. Називається Леонідом Вікторовичем. — Сказали знімати.

Поряд торгує кавунами і динями 40-річна Любов із Сумщини.

— Тут як заворушка була, то люди похапали мої кавуни і хотіли кидати ними в будівельників. Безплатно брали. Я товар зачинила в клітку. Пішла на дві години раніше, ніж обично.

Огороджувати будмайданчик почали 18 серпня близько півдня. Приїхали бульдозери. Увечері біля будівництва на акцію протесту зібралися 500 місцевих.

— Люди почали валяти паркан. Охоронці кидали каміння, пісок, били їх арматурою, пустили сльозоточивий газ, — згадує Володимир, 34 роки. Живе в будинку №42. — Кілька літніх людей відвезли в лікарню із закривавленими обличчями. Міліція в бійку не втрутилася, хоча була недалеко.

22 серпня на Троєщину із представниками управління з благоустрою приїхав Олександр Попов. Хотів проконтролювати виконання рішення щодо припинення будівництва та демонтажу тимчасової огорожі.

— У нього теж почали кидати каміння, травили газом. Він молодець, не відбіг, — говорить Станіслав Брижатий, 50 років, із 42-го будинку. — Пообіцяв після Дня Незалежності знову сюди навідатися. Сказав, тут парк зроблять. Я інженер і знаю, що за радянським генпланом будівництва тут робили чіткий розрахунок між кількістю жителів і площею зеленої зони для відпочинку. Були санітарні норми. На цьому полі між будинками мав бути парк, але так і лишився пустир. Дехто каже, що зараз це гадючник для бомжів. Але уявіть, що буде, як тут з'являться дві 22-поверхівки і торговий центр. Перекриє нам сонячну сторону, будемо дивитися сусідам у вікна.

У мерії стверджують, що ділянку забудовують із порушеннями законодавства. Термін чинності дозволу на будівництво збіг у грудні 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Попова закидали камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути