Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 07:07

Олег Лернер затримав озброєного нападника

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Львів'янин Роман Гудз (праворуч) показує майору Олегу Лернеру місце, де на нього напав сп'янілий таксист
Львів'янин Роман Гудз (праворуч) показує майору Олегу Лернеру місце, де на нього напав сп'янілий таксист

Увечері 13 травня Олександр Жишко, 47 років, у Львові накинувся на студентку і побив чоловіка. Угамував сп"янілого водія офіцер відділу військових і спеціальних перевезень Львівської залізниці 41-річний Олег Лернер.

Того дня по обіді львів"янин Роман Гудз, 48 років, ішов вул. Тарнавського. Побачив, як біля технікуму легкої промисловості невідомий чоловік у камуфляжі тягне за шию дівчину.

— Думав, то батько доньку виховує, — розповідає Гудз. — Однак вирішив поспостерігати. Дивлюся, чоловік притис дівчину до паркану, та голосно верещить. Бідна дитина ридала. Я запитав, що трапилося. "Втікай!" — крикнула мені якась жінка позаду. Чоловік відпустив свою жертву.

Чоловік рушив далі. Обернувся, коли почув кроки — за ним біг Жишко. Націлив на Гудза газовий пістолет "Перемога", натиснув на спусковий гачок.

— Кричав, що на нашій вулиці він найголовніший, — усміхається Роман Васильович. — Я злякався. Та пістоль не стрельнув, бо він не зняв із запобіжника.

Розлючений таксист почав лупцювати Гудза по голові. Коли збіглися перехожі, сховався за автомобіль. У Гудза зі скроні текла кров, під оком був синець. Чоловік  дотягнувся до дзвоника сусідської квартири офіцера Олега Лернера. Натиснув.

— У нас по вівторках і четвергах проводять заняття з фізичної підготовки, — пригадує військовий. Він мешкає на першому поверсі двоповерхівки на Тарнавського. — Я саме переодягався у спецформу, готував обід. Відчинив, побачив сусіда. "Убивають", — кричав він. Лице закривавлене, якийсь здоровий чоловік хапає його за руку. Я спочатку не зрозумів, у чому справа. Романа знаю — порядний, спокійний. А той такий небритий.

Жишко націлив пістолет на господаря квартири. Лернер накинувся на Жишка, скрутив, відібрав зброю, викликав міліцію.

Олександр  Жишко родом із села Бунів Яворівського району Львівської області. Працював таксистом на фірмі "Навігатор". У нападника знайшли водійські права та дозвіл на користування зброєю. Пістолет повернули. За Жишком приїхали дружина та син. Дивувалися, що він на таке здатен. Чоловіка оштрафували. Дівчину, на яку напав таксист, не знайшли. Вона не зверталася до правоохоронців.

Роман Гудз планує позиватися до суду, вимагатиме відшкодування збитків.

Олег Лернер із дружиною і трьома неповнолітніми синами мешкають у двокімнатній квартирі. Служив у батальйоні спецпризначення Національної гвардії України. Має досвід затримання двох порушників. 10 років тому зловив злодія, який поцупив з підвалу їхнього будинку електромотор. Позаторік у листопаді спіймав одного з двох грабіжників, що відібрали у підлітка мобільний телефон і гроші.

Зараз ви читаєте новину «Олег Лернер затримав озброєного нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути