середа, 01 лютого 2012 05:30

Охоронці супермаркету скалічили відвідувачів

Удень 23 січня охоронці донецького супермаркету "Сокіл" побили трьох журналістів і правозахисника. Ті фотографували на полицях продукти, в яких минув термін придатності.

— Ми часто проводимо рейди, — каже правозахисник Станіслав Федорчук. — До "Сокола" побували в торговельному центрі "Декор Донбас", "Великій кишені". Там усе було без проблем. А в "Соколі" адміністратор заборонив зйомку, покликав охоронців-кавказців.

Станіслав Федорчук у лікарні зі струсом мозку. Такий же діагноз має фотокореспондент киянин Андрій Ломакін.

— Бити почали в магазині, потім виштовхали на вулицю, звалили, — розповідає журналіст Павло Колесник. — Стаса били лежачого кілька чоловік. Андрій захищав камеру і не міг прикрити голову, кілька разів непритомнів. Мене били у брову, розбили лоб, зламали ніс, окуляри. На вулиці я хотів утекти, але мене доганяли: "Отдай телефон или порешим".

Побиті вимагають порушити проти охоронців кримінальну справу за статтею "Перешкоджання професійній діяльності журналістів". Мають відеозаписи, які це підтверджують. Однак прокуратура не порушує справи.

— Ми пропонуємо відібрати дозвіл на торгівлю у власника "Сокола", — каже Дмитро Верзілов, депутат Ленінського району Донецька. — Відповідний проект рішення я зареєстрував у райраді.

Власник "Сокола", депутат районної ради від Партії регіонів Малік Пірвердієв, каже, що журналістів ніхто не бив.

— Они провокаторы, — запевняє. — Не в первый раз приходят, чтобы оскорбить  азербайджанцев. Возможно, сами ударялись и падали возле магазина.

3 жовтня торік журналісти проводили подібний рейд із працівниками санітарно-епідеміологічної служби. Охоронці супермаркету "Амстор" забрали в Павла Колесника телефон із відеозаписом. Згодом віддали без відео. 13 охоронців і прибиральників подали на учасників рейду до суду.

— "Амсторовці" просять, щоб суд заборонив "показ, відтворення, розповсюдження фото- та відеозображень... будь-якими особами". Це все одно, що наказати сонцю не світити, — каже учасник рейдів адвокат Дмитро Коробко.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці супермаркету скалічили відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути