четвер, 30 січня 2020 07:00

"Офіс був зачинений, телефони мовчали"

Столичні поліцейські шукають двох чоловіків, які обманули близько 70 людей. Видавали себе за посередників із працевлаштування у Франції та Німеччині. За послугу взяли з клієнтів по 520 євро (14 тис. грн. — ГПУ) і зникли. Один із підозрюваних — 21-річний Ілля Кучма. Особу його спільника встановлюють.

— Чоловіки винайняли офіс у Шевченківському районі столиці. Обіцяли перспективну роботу за кордоном. На першій зустрічі люди заповнювали анкети та платили необхідний внесок, — розповідає Анна Зубрєва із Шевченківського управління поліції. — Решту документів люди мали підписувати наступної зустрічі, яку аферисти всім своїм клієнтам призначили на один день. Коли ті прийшли — офіс був зачинений, телефони мовчали.

Потерпілі звернулися до поліції.

Ніколи не давайте гроші наперед. Якщо платити треба "тут і зараз" — це перша ознака шахрайства, — говорить адвокат Антон Зубков, 44 роки.

— Перевірити через офіційні структури таку фірму неможливо. Але людина сама може пошукати інформацію в інтернеті, відгуки попередніх клієнтів. Існує ризик натрапити на фейковий сайт їхньої діяльності. Тому треба перевіряти інформацію кілька разів. Якщо це фірма — можна безкоштовно подивитися в онлайн-реєстрі, чи вона зареєстрована.

Зараз ви читаєте новину «"Офіс був зачинений, телефони мовчали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути