пʼятниця, 16 березня 2018 07:50

Одинадцятикласник убив чоловіка і 4-річного хлопчика
2

Вікторія Кригіна з Павлограда на Дніпропетровщині лежить в обласній лікарні. На її родину з ножем напав сусід. Убив чоловіка й сина жінки. Вікторію покалічив, утратила майже літр крові
Фото: WWW.NTN.UA
Валентин Земцов — учень 11-го класу Павлоградської школи №3. Його арештували на 60 діб за напад на сусідів

— За считанные секунды на моей жизни поставили крест. Я лишилась любимого мужа и ни в чем не повинного ребенка, — плаче 35-річна Вікторія Кригіна із Павлограда на Дніпропетровщині.

10 березня близько 23:30 до їхнього будинку на вул. Робітничій, 24, прийшов сусід 18-річний Валентин ­Земцов. За кілька хвилин накинувся з ножем на чоловіка Вікторії 30-річного Семена Бондаренка. Потім порізав жінку, вона на 33‑му тижні вагітності. Убив їхнього сина 4-річного Олександра.

— Ми полягали спати, коли хтось почав гатити у двері. Просила Сєню не відчиняти, та він не послухав. На порозі стояв сусід Валік. Просив заварити йому чаю. Мовляв, у нього перегар. Треба запах забити, аби батько не сварився, — згадує Вікторія. — Посиділи трохи і чоловік пішов його провести. Раптом почула глухий звук і крик Сєні: "Гад, ти шо робиш!", потім протяжно прохрипів: "Віточка". Я перелякалася. Зрозуміла, сталося щось страшне. Побігла зачиняти двері.

За мить Валентин Земцов розбив віконне скло і вліз до будинку. Накинувся на Вікторію та її сина.

— Сашенька прокинувся від шуму, плакати почав. Сусід замахнувся на мене. Я просила: тільки не бий у живіт і дитину не чіпай, — додає жінка. — Він ударив мене в голову. Знепритомніла. Скільки пролежала — не знаю. Коли отямилася, побачила, як кров чвиркає на всі боки. Наче у фільмі жахів. Синочок мій уже мовчав. Не знаю, де знайшла сили, поповзла до сусіда за допомогою. Він викликав медиків і поліцію.

Валентин Земцов — далекий родич Семена Бондаренка. Конфліктів раніше не мали.

— Ми з Валіком не спілкувалися. Він — малолітка, спільних інтересів у нас не було. Знала, що агресивний буває. Вівчарку свою спускав і на сусідів, і на ровесників. Але нас не зачіпав. У районі говорили, що однокласнику вухо відрізав, бо за телефон посварилися. Недавно домашньому котику лапи переламав. То тварині за 1,5 тисячі гривень гіпс наклали. Досі йому все сходило з рук, батьки відкупляли, — розповідає Вікторія.

Вікторія Кригіна та Семен Бондаренко одружилися шість років тому. Жили в будинку чоловіка, який дістався йому у спадок. Жінка після декретної відпустки працювала реалізатором на базарі. Чоловік підпрацьовував на будівництвах. Вікторія від попередніх шлюбів має ще п'ятьох дітей, троє живуть із першим чоловіком. Двоє — у дитячому будинку.

Семена Бондаренка та його сина привезли до Павлоградської лікарні №4 у стані клінічної смерті. Жінку направили до Дніпропетровської обласної лікарні ім. Іллі Мечникова.

— У женщины раны в области левого виска, уха, травмирована глазница, сломана челюсть, — каже заступник головного лікаря медзакладу 54-річний Валерій Спориш. — Ліва рука погано функціонує. Має ножові поранення обох передпліч. Думаю, закривала живіт. Втратила майже літр крові. Її стан — середньої тяжкості.

Валентин Земцов — учень 11-А класу міської школи №3. Його батько Геннадій Петрович володіє мережею станцій техобслуговування авто. Мачуха Любов Вікторівна до 2005 року працювала головою Павлоградського міськрайонного суду, зараз має адвокатську практику.

За день до нападу Валентин на своїй сторінці в соцмережі написав: "Да простит меня тьма". Поширював окультні записи й зображення. Його затримали за кілька годин, коли пішов у лікарню по допомогу. Порізався, розбиваючи скло в будинку подружжя.

— Раніше гуляли з Валіком в одній компанії. Спокійний був хлопець, неагресивний. Потім його наче переклинило. Почав ходити з ножем і молотком. На людей кидався. Більше з ним не спілкувалася, — каже 13-річна знайома хлопця.

— Із нього дурного хочуть зробити. Ніби почув якісь голоси і накинувся на родину. Хоча свідомо прийшов до них із ножем. Хлопець вживав канабіс (марихуану. — ГПУ), бив і різав неодноразово безхатченків, — говорить 23-річний Денис Середа керівник Павлоградського осередку партії "Національний Корпус". — Бачив його на суді. Поводиться так, наче йому байдуже.

У школі агресії в поведінці Валентина не помічали, кажуть викладачі. Хотів вивчитися на водія, працювати на хлібозаводі.

На суді Земцов говорити відмовився. Казав, що погано почувається. Його адвокат Володимир Маньковський стверджує — його підзахисний захищав себе. Що сталося — не пам'ятає. Слідство встановлює мотиви злочину.

13 березня Валентина Земцова взяли під варту на 60 діб без права на заставу. За скоєне йому загрожує довічне ув'язнення. Того ж дня у місті поховали загиблих Семена Бондаренка із сином. ­Вікторія не змогла з ними попрощатися. Похорон організовували сусіди й родичі.

Зараз ви читаєте новину «Одинадцятикласник убив чоловіка і 4-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути