четвер, 04 листопада 2010 02:32

Няня дитсадка шваброю побила хлопчика

"Чоловік привів синочка з садіка, а з ним щось не те, — згадує 22 жовтня Людмила Мазурик, 23 роки, із села Іваньки Маньківського району Черкаської області. — Не дає, щоб шапку йому зняли. Кричить: не трогай голову. Помацала — ґуля. У малого одні "ойки" та "айки". Помити не можу. Сначала не признавався. Потім сказав, що няня шваброю побила, бо не хотів спати".

5-річний Адріан — старший син Людмили і Василя, 29 років. Молодшій доньці — 1 рік і 8 місяців. Подружжя зафіксувало побої у хлопчика.

— Син кричав, не хотів іти в садік, — продовжує мати. — Добре, що та няня пішла на больнічний, то тепер ходить. Зараз ми готуємо документи до суду. Бо крім нас, наших дітей ніхто не захистить. Боюся за Адріана. І за дочку теж, бо ж вона теж скоро має іти в садік.

Під час батьківських зборів батьки розказали, що їхніх дітей теж били у садку "Веселка".

— Мій син не спав, коли няня била Адріана, — додає інша. Називатися відмовляється. — Зараз ми всі бунтуємося, щоб ця жінка більше не працювала. Працівники садіка знають набагато більше, говорити бояться.

5-річний Євген Гармаш в одній групі з Адріаном. Каже, що няня давила його за шию, коли не спав. Його мати 29-річна Марина Андрієнко працює в Києві:

— Женя доглянутий, живе з моїми батьками. Я, коли почула по телефону, що няня трясла його і засувала головою в подушку, відпросилася з роботи і пригналася. Завідуючої не було, не було кому поскаржитися. Вже на батьківських зборах просили її звільнити ту няню.

— Моїй Сніжаночці 3 роки, — додає 25-річна Раїса Бєсєдіна. — Завжди весела була. А останні два місяці приходить з садочка і плаче. Вранці проситься, щоб не заводила. У дитини почали випадати коси. Рано заплету, а ввечері розчісую — жмутки у руках. Я злякалася. Пішла у перукарню, то побачила прямо залисини. Коси поскубані. Потім почала ходити по лікарях, аналізи здавати. А одна з працівниць садочка каже, не трать гроші, твою дитину няня за коси тягає, коли та спати не хоче. Дочка підтвердила. Це все правда, але батьки бояться розголосу, бо садочок один на два села.

У старшій групі виховують 24 дитини.


Няня 35-річна Галина Борсук на лікарняному. Її вдалося застати дома.

— Це все клєвета, я буду судитися, — каже Галина Василівна. — При нашій роботі всіх задоволених бути не може, бо це діти. Хтось вкачався, хтось замурзався. На мене брешуть, бо хочуть пристроїти на роботу іншу жінку. Я 14 років пропрацювала няньою. До мене діти й досі приходять, бо я була їхня улюблена няня. З батьками гарні стосунки. Чомусь скаржиться кілька мамочок, а решта ні. Та швабра нечаяно впала на дитину. Комісія була. І мене покарали за те, що неправильно зберігала інвентар.

Деталі з'ясовують міліціонери.  З дітьми працює психолог.

Зараз ви читаєте новину «Няня дитсадка шваброю побила хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути