пʼятниця, 10 червня 2011 08:00

Німеччина видасть київського чиновника

8 червня Федеральне відомство юстиції ФРН погодило процедуру екстрадиції (видачі) Україні 39-річного Олексія Євлаха. Він працював на посаді голови земельної комісії Київради, було обрано до неї від блоку столичного міського голови Леоніда Черновецького.

Напередодні Печерський райсуд вирішив арештувати екс-чиновника. Його звинувачують у підробці службових документів. Кримінальну справу вели слідчі Служби безпеки. Євлаха оголосили в розшук Інтерполу. Арештували в січні 2011-го в Німеччині.

— Правоохоронці Німеччини задовольнили клопотання прокурорів про видачу Олексія Євлаха, — кажуть "ГПУ" в прес-службі Генпрокуратури у четвер. — Ми розіслали вказівки відповідним оперативним службам, як організувати екстрадицю. Євлаха в Україну.

— Його повертають, аби перервати можливий ланцюжок показань, що призведе до розкриття земельної афери в столиці. Він пообіцяє нікому нічого не говорити. Його тишком-нишком випустять під підписку. Таке бувало не раз. І це сором, — переконує Кирило Куликов, нардеп-"нунсівець". — Євлах далеко не головний організатор розкрадання земель столиці та околиць. Він виконував указівки Леоніда Черновецького, головного розробника й організатора злочинної схеми земельного дерибану Києва. У схемі задіяні й інші чиновники — Довгий, Басс, депутати Блоку Черновецького в Київраді. Усі вони з голосу вносили пропозиції щодо розподілу землі у місті.

Зі слів народного депутата, на процедуру екстрадиції злочинця відводять 18 діб. Якщо між країнами немає спільних кордонів, розшукуваного доправляють в Україну літаком.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина видасть київського чиновника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути