середа, 17 листопада 2010 06:15

Миколу Якубовського побили й оштрафували

Киянина 53-річного Миколу Якубовського побили міліціонери, які працюють у відділку на метро Нивки. Опісля Шевченківський райсуд столиці ще й оштрафував його на 136 грн. Микола ставив міліціонерам запитання, а вони трактували їх як непокору органам міліції.

Микола Михайлович — колишній військовий, підполковник у відставці. Зараз працює підприємцем. Часто буває у підземному переході на Нивках. 27 серпня підійшов до 19-річного Олександра Яценка, який роздавав листівки. Запропонував тому  працювати в мережевому маркетингу. За мить хлопця затримали міліціонери. Повели до відділку.

— Його затримав сержант Петренко, — каже Якубовський. — Я його знаю, він як гопник. Ловить у метро людей із села, вимагає показати документи, відводить у кімнату міліції. Там вимагає гроші, щоб відпустив. Якщо людина не дає — б'є.

Микола підійшов до відділку. З порога запитав, на яких підставах затримали Яценка. Сержант його вилаяв, скрутив руки, одягнув наручники, відвіз до відділку на вул. Баумана, 4, де почав бити по ногах.

— Кричав: "Я тебе урою за то, что я бью людей, а ты прессу вызываешь!" — згадує підполковник.

Потім міліціонери порушили щодо Якубовського адміністративну справу. Суддя їх підтримав. Мовляв, Микола не має права цікавитися долею затриманого.

— Оштрафували за громадянську позицію, — каже Микола. — Що набрався наглості поставити міліціонерам запитання.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Якубовського побили й оштрафували ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути