четвер, 22 липня 2021 09:45

"Не можна було поняти, хто де сидів. Від удару всі вкупу збилися"

Автор: ФОТО З САЙТА NPU.GOV.UA
  Легковик ”Форд Фокус” врізався у вербу в селі Печихвости Луцького району на Волині 18 липня. В салоні перебували водій і одинадцять пасажирів. Набилися в авто, бо тікали від негоди з відпочинку на озері. Загинули двоє дорослих і 3-річна дитина
Легковик ”Форд Фокус” врізався у вербу в селі Печихвости Луцького району на Волині 18 липня. В салоні перебували водій і одинадцять пасажирів. Набилися в авто, бо тікали від негоди з відпочинку на озері. Загинули двоє дорослих і 3-річна дитина

Легковик із дванадцятьма людьми розбився об вербу

— Крик страшний стояв. Дівчинка весь час питала: "Де моя мама?" Я заспокоювала. Казала, що є. А вона лежала по інший бік авто нежива, — 49-річна Надія Батіг із села Печихвости Луцького району на Волині розповідає про аварію 18 липня.

О 18:07 навпроти її дому водій легковика "Форд Фокус" з одинадцятьма пасажирами врізався у вербу. Надія Федотівна почула гучний удар. У вікно побачила, що машина задимілася. Із чоловіком 53-річним Володимиром Івановичем побігли на допомогу. Він відключив клеми, аби авто не зайнялося. Діставали потерпілих.

— У машині стояв страшний крик. Не можна було поняти, хто де сидів. Від удару всі вкупу збилися. З чоловіком витягли дівчинку, яка за мамою плакала. Братик її, Вадік, голосив, що ножки болять. Зшивати треба, — додає жінка. — Не знаю, як я того Вадімчика виштовхала з машини. Відірвала шматок сидіння чи панелі, який його затиснув, і вихопила дитину. По інший бік "Форда" лежав мертвий водій. Усі з нашого села.

— Їм лишалося метрів 400 до дому. Їхав згори і прямо ввігнався в дерево, — додає Володимир Батіг.

В авто їхали три родини — п'ятеро дорослих і семеро дітей 2011–2019 років народження. Поверталися з відпочинку на озері в Павлівці, що за 5 км. Тікали від грози, тому й набилися в машину.

За кермом сидів 30-річний Василь Шмигель. Загинув одразу разом із пасажиркою 35-річною Світланою Личак. Під час реанімаційних заходів не стало Андріани. У вересні дівчинці мало бути 4 роки.

— Дощ добрий ішов. Вода летіла дорогою. Може, біда через негоду сталася, — розповідає староста села Віктор Коритко. — Або ж у машини колесо лопнуло, так люди припускають. Тому й повело вбік. На всі запитання відповість експертиза. Страшно, що в три хороші світлі сім'ї горе прийшло. Кожна з них когось втратила.

Біда через негоду сталася. Або лопнуло колесо

Загиблих ховали 20 липня. Попрощатися з ними прийшли місцеві жителі та із сусідніх сіл.

— Хотіли ж, як краще, щоб ніхто не змок, під блискавиці не попав, — каже Анна, прізвища не називає. — Кажуть, Андріанка в тата на руках сиділа. Вона — на смерть, він — у реанімації. А Свєта наче свого Вадіка тримала. Сама померла, він живий, у больниці. Найменше дісталося трьом діткам. Говорять, у багажнику були. Чи правда — сказати важко. Бо поняти, хто де сидів, було не реально.

Шестеро з дев'яти травмованих — у Горохівській райлікарні. Чоловіка й жінку проперували, вони в реанімації. Троє дітей — у травматології, стан задовільний. Ще одна 2-річна дівчинка — у дитячому відділенні. Усі при свідомості, розповіла заступниця директора медзакладу Галина Сегеда.

Ще двоє хлопчиків 7 і 8 років — у дитячій обласній лікарні. Старший у неврології. Стан середньої тяжкості, стабільний, розповіла Катерина Климович із відділення дитячої неврології.

Стан молодшого пацієнта родичі коментувати заборонили, за словами Юрія Радчука з відділення дитячої анестезіології та інтенсивної терапії. 29-річного постраждалого в ДТП із переломами обох стегнових кісток забрали в обласну клінічну лікарню. Стан пацієнта важкий.

У загиблого Василя сиротами залишилися троє дітей. Він був обережним водієм, кажуть односельці.

Причини аварії з'ясовують поліцейські, призначили експертизи.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна було поняти, хто де сидів. Від удару всі вкупу збилися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути