вівторок, 12 квітня 2011 05:30

Начальника податкової затримали за хабар

Автор: фото з сайта www.cripo.com.ua
  Галина Аспідова очолює податкову інспекцію Ленінського району Миколаєва з серпня 2010 року. Підприємці постійно на неї скаржилися
Галина Аспідова очолює податкову інспекцію Ленінського району Миколаєва з серпня 2010 року. Підприємці постійно на неї скаржилися

Начальника податкової інспекції Ленінського району Миколаєва Галину Аспідову 5 квітня затримали працівники Генпрокуратури та Служби безпеки України. Запевняють, що та отримала 100 тис. грн хабара. Це половина від суми, яку вимагала у керівника підприємства за нестягнення штрафу.

Зараз вона із посередником в ізоляторі. Проти них порушили кримінальну справу.

— Я регулярно отримую скарги від підприємців на тиск і агресію з боку всього штабу Ленінської податкової і Аспідової особисто, — говорить Олена Герасимчук, голова Миколаївської обласної профспілки працівників малого та середнього бізнесу. — Про хамське ставлення взагалі мовчу. Вся податкова працює за одною схемою. У підприємців не приймають реальні звіти. Інспектори змушують звітувати по показниках, які самі встановлюють. Типу, зроби так, щоб прибуток був такий, а обсяг такий. Бухгалтери в паніці: не можна фальсифікувати звіти. Але їх не хвилює. Не зробите, кажуть, задовбаємо перевірками.

Нещодавно Олена Герасимчук конфліктувала з начальником податкової особисто:

— Поставила перед нею диктофон. Попросила пояснити, якими законодавчими документами керується, вимагаючи фіктивні звіти. На якій підставі за кожний підпис чи патент підприємців змушують передплачувати "Вісник податкової служби". Ми і так купляємо їм бумагу, принтери. В результаті Аспідова викликала міліцію, щоб мене заарештувати.

Галина Аспідова керує податковою інспекцією із серпня минулого року. 8 березня голова обласної податкової адміністрації Андрій Лаврешов нагородив її почесною грамотою за вагомий особистий внесок у розвиток податкової служби і забезпечення поповнення бюджетів усіх рівнів.

— Це затримання — повна дурня, — кажуть у податковій інспекції Ленінського району. — Зараз Галини Миколаївни нема на роботі, але скоро з'явиться.

Зараз ви читаєте новину «Начальника податкової затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути